Prosessmetallurg Magnus Krokstad ved Celsa Armeringsstål AS, flyttet til Mo i Rana grunnet de spennende jobbmulighetene som ligger i industriparken.

Ettertraktet spisskompetanse

2 november, 2016 12:52 Del Del Del

Magnus Krokstad har en sivilingeniørgrad i prosessmetallurgi og kom til Celsa Armeringsstål i 2014 som trainee gjennom Kandidat Helgeland.
– Man kommer for jobben, men blir værende for det livet man klarer å lage seg.

Han var ferdig utdannet ved NTNU i 2014.

– Jeg jobber med prosessutvikling i samarbeid med både operatører og funksjonærer, vi ser på hva vi kan få til utfra teori og praktiske forhold. I hovedsak betyr dette at vi driver utvikling av prosessen for å produsere billigere og raskere, forklarer Krokstad.

Bratt læringskurve
Krokstad er opprinnelig fra Steinkjer og etter endt utdanning så han i alle retninger.
– Både Celsa og Alcoa i Mosjøen var på utkikk etter folk med min kompetanse, så jeg søkte på traineestillingene og kom inn på intervju. Jeg var veldig fornøyd med Celsas presentasjon av seg, men jeg hadde få eller ingen forutsetninger om hva jeg gikk til både med tanke på Mo i Rana og på stillingen. Jeg visste faktisk ingenting om Mo industripark fra før av, så det har vært en relativt bratt læringskurve.
– Det var artig å komme hit og få muligheten til å jobbe med mye av det jeg er skolert i. Kjemien er den samme og det er artig å drive litt forskning på stål. Det var noe av det som gjorde at jeg tok denne jobben.
Etter traineeperioden fikk han tilbud om fast jobb.
– I første omgang er planen å bli værende her, men jeg er enda ung og åpen for veien videre. Jeg ser absolutt et potensial for personlige utviklingsmuligheter i industriparken. Jeg ser også at industrien står foran et generasjonsskifte. Det kreves dermed en vesentlig andel av nye, yngre og utdannet fagfolk. Det blir spennende å se hvordan miljøet vil endre seg fremover.

Godt miljø
Han synes det har vært utfordrende å flytte til Mo i Rana.
– Det er en liten plass og dem som bor her har gjerne etablert seg med familie eller med andre vennegjenger. Det er vanskelig å komme inn utenfra og etablere seg i et miljø. Spesielt når man kommer hit alene, men der vil jeg rose arbeidsgiveren. Det er et veldig godt miljø på Celsa og de har tatt meg godt i mot. Jeg endte i tillegg opp med å bli oppmann for fotballaget. Man kommer for jobben, men blir for det livet man klarer å lage seg.
Kjæresten bor i Trondheim så helgene brukes ofte til pendling mellom byene.
– En god flyplass og et rimelig kollektivtilbud er viktig for at folk utenfor skal slå seg ned her. Med et bedre reisetilbud kunne man i tillegg hatt et nærmere bånd til forskningsmiljø som NTNU og et større metallurgisk miljø.
krokstad er en ettertraktet mann i industrien. Som prosessmetallurg var han den eneste på sitt kull.
– Kandidat Helgeland er en veldig god ordning. Det er i tillegg sosialt å være en del av ordningen og en god måte å komme inn i miljøet.
Han synes Mo industripark er fremtidsrettet og glad for at bedriftene tør å satse på sine yngre medarbeidere.
– Det er viktig for at bedriftene skal gå videre og være konkurransedyktige i fremtiden. De eldre operatørene har mye mer faglig kompetanse enn meg basert på at de har jobbet her i 40 år, så det er en verdifull og viktig overgang med  erfaringsutveksling.

Del Del Del