Alle prisvinnerne; Mo Hornmusikk, Arve Ulriksen, Marte Kråkstad Johansen, Randi og Robert Fagereng og Tore André Olsen.

Prisvinner’n 2016

18 november, 2016 9:17

 

16. november , på «Prisvinner’n 2016», ble administrerende direktør i Mo Industripark AS Arve Ulriksen tildelt Rana kommunes miljøvernpris for 2016. Samtidig ble byggeskikkprisen, brødrene Hansens ærespris og kulturprisen delt ut.

Leder for Rana kommunes miljø, plan- og ressursutvalg Marit Tennfjord overrakte miljøvernprisen.

– Arve Ulriksen har vist at han er handlingsrettet og kunnskapsbasert i sine visjoner om en grønn industripark i verdensklasse. Han er en drivkraft for å ta Mo i Rana inn det grønne skiftet, og framsnakker industrien og Mo i Rana på mange arenaer. Tennfjord var også opptatt av at begrepet grønt skifte, som for øvrig ble kåret til årets nyord i 2015, blir brukt av mange, men at var viktig at det ble mer enn retorikk. – Prisvinneren fyller begrepet det grønne skiftet med innhold, og gjennom det er han også med på å sette Mo i Rana på kartet, både nasjonalt og internasjonalt.

– Jeg er en rotekte industrimann, med hjerte både for industri og Rana. Derfor setter jeg stor pris på denne utmerkelsen, sa Ulriksen i sin takketale. Jeg tar selvfølgelig ikke imot denne bare på vegne av meg selv. Det arbeidet vi gjør er et samarbeid mellom folkene i Mo Industripark AS, i bedriftene i industriparken  i kunnskapsmiljøene på Campus Helgeland, Rana kommune og mange flere. Vi jobber målrettet, og det må ligge kunnskap i bunnen for å nå de målene vi har satt oss om å bli en grønn industripark i verdensklasse. Det er mange prosjekter, mange arenaer og mange aktører. Denne prisen viser at vi blir sett, og at arbeidet vi gjør blir verdsatt.

 

Øvrige priser som ble delt ut:

Rana kommunes Byggeskikkpris gikk til Robert Fagereng

Brødrene Einar og Alfred Hansens Ærespris gikk til Marte Kråkstad Johansen og Thor André Olsen

Rana kommunes kulturpris gikk til Mo Hornmusikk.