Platesveiser Signe Strand Tverbakk visste hvor hun ville etter endt utdanning og tok saken i egne hender for å sikre seg drømmejobben.

Fant drømmejobben hos Momek

20 april, 2018 14:00 Del Del Del

Signe Strand Tverbakk (25) fra Sandnessjøen flyttet til Mo i Rana for å jobbe hos Momek. – Jeg visste hva jeg ville, så da var det bare å kjøre på, forteller sveiseren.

Signes bror var tidligere industrirørlegger ved Aker Solutions i Sandnessjøen.
– Jeg syntes faget hørtes spennende ut og startet på denne studieretningen. Det viste seg at jeg var flink og det gjorde at jeg ville fortsette, sier Tverbakk.

Flere jenter velger industrifag 
Hun startet på Teknikk og industriell produksjon (TIP), og fortsatte deretter på studielinjen industriteknologi ved Sandnessjøen Videregående, hvor hun trivdes godt med faget allerede fra starten. Signe mener industriteknologi passer godt for både jenter og gutter, men sier at enkelte ting er kanskje jentene litt bedre på.
– Det er faktisk flere og flere jenter som velger denne utdanningen, og jenter er i mange tilfeller flinkere til denne typen finarbeid, forteller hun.

Fikk fast jobb raskt
Signe har allerede rukket å jobbe flere steder på Helgeland. Hun startet læretiden hos Westcon på Nesna i 2015 og fortsatte på Bilfinger i Mosjøen. Men hun visste hvor hun aller helst ville jobbe og tok raskt saken i egne hender.
– Jeg avsluttet læretiden 5. november 2017 med fagbrev som sveiser. Da hadde jeg allerede seks sveise-sertifikater og var fast bestemt på at jeg skulle jobbe hos Momek i Mo i Rana. Jeg sendte inn en søknad, men hørte ikke noe fra dem. Så da troppet jeg like gjerne opp på kontoret til daglig leder i Momek Services og Momek Personnell Alexander Johansen. Jeg gikk og presenterte meg, ble deretter innkalt til et intervju og like etter ville de ha meg inn på nytt intervju. Uka etter fikk jeg jobb, forteller Tverbakk som startet i Momek 8. november 2017.

Får gode resultater
Momek er Nord-Norges største mekaniske verkstedkonsern med virksomhet innen vedlikehold, modifikasjon, fabrikasjon, byggentreprenørskap og bemanning. Konsernet fylte nylig 20 år og har hele veien vært målet for Tverrbakk.
– Jeg var fast bestemt på at jeg ville jobbe på et hvitverksted hvor man jobber med såkalte «hvite» materialer som rustfritt og aluminium. Her jobber vi ofte etter tegninger og mye TIG-sveising som stiller krav til stor presisjon og renhet, forklarer hun.

I regionen er det per dags dato «hvitverksted» hos Momek i Mo i Rana og Aker Solutions i Sandnessjøen. For Tverrbakk var det Momek som trakk det lengste strået.
– Her får man utviklet seg. Det er mye finarbeid og veldig mange flinke folk i Momek. Ute i verkstedet er vi bare to damer, men det er moderne utstyr og gode hjelpemidler, så det er ingenting som tilsier at en dame ikke skal kunne gjøre denne jobben. Jentene er ofte veldig gode på finarbeid og produserer resultater, sier Tverbakk.

Vil videreutdanne seg
Den målrettede damen planlegger å videreutdanne seg til industrirørlegger, som krever ett års tilleggspraksis. Hun er fornøyd med å ha mulighet til dette hos sin nåværende arbeidsgiver. 
– Det har vært en del av planen siden jeg startet, og det kan jeg i tillegg gjøre her ved Momek. Samboeren min jobber i Mo Industripark AS ved MIP Energi, vi har etablert oss her på Mo og trives godt i byen. Jeg har i tillegg en svært gunstig arbeidsordning med bare dagtidsjobbing fra 7 til 15 og jeg har fri hver helg, forteller Signe. 

I tillegg til gunstig arbeidstid sier Tverrbakk at det er flere faktorer som bidrar til trivsel på den relativt nye arbeidsplassen sin. 

– Vi har et kjempegodt arbeidsmiljø på Momek, og min sjef, Geir Steinbakk sa at jeg måtte si at jeg er veldig fornøyd med sjefen min, og det er jeg selvsagt, ler Tverrbakk og tilføyer.

– Jeg ser mange muligheter til å utvikle meg i Momek-konsernet og er glad for at jeg fikk fast ansettelse her. Jeg visste jo hvor jeg ville, avslutter den driftige sveiseren.

 


  

Del Del Del