Nyheter

Mo Industripark AS gir ut informasjonsavisen Gule Sider og MIP Magasinet.

Gule Sider kommer ut jevnlig gjennom året – se utgivelsesplan i ramme til høyre. MIP Magasinet kommer ut om lag en gang i året.

Vi er glad for tips til saker vi kan skrive om: Store saker eller skifte av stilling, nyansatte og spesielle markeringer, notiser eller fine bildemotiver som vi kan ha en bildetekst til. I tillegg oppfordrer vi bedriftene i Mo Industripark til å sende inn navn og dato for 50- og 60-årsjubilanter i god tid før utgivelse.

Tips sendes på e-post: ivar.hartviksen@mip.no, eller på telefon 75 13 16 86.

Utgivelsesplan Gule Sider 2015

1                   20. januar

2                   ca. 12. mars

3                   ca. 22. april

4                   ca. 25. juni

5                   15. oktober

6                   ca. 11. november

7                   ca. 16. desember
 • Ringvirkninger – hvor blir de av?

  Fra utskipingen av sugeankrene til Aasta Hansteen-plattformen fra Rana Industriterminal, juni 2015. Sugeankrene ble produsert ved Momek Fabrication AS. 
Foto: MIP Info

  LEDER: Nordland er lovet ringvirkninger fra petroleumsnæringen, men det vi har sett hittil kan mer sammenlignes med glassperler.

 • Teknologi for kutt i matavfall

  Fra finalen i robotkjøring på Mo, der nettopp Austbø LegoMafia møtte Korgen Lego Locos.
På bildet ser vi Miriam Broch Eidstø (nærmest) og Emil Nikolai Nykmark fra Austbø LegoMafia og Håkon Monsen Valla og Sigurd Kjemphei Larsen fra Korgen Lego Locos.

  Hjemmefavorittene spisser nå formen, og det går med både ettermiddager, kvelder og helger før den skandinaviske finalen i FIRST LEGO Leauge i Mo i Rana, 28. november.

 • Nærmer seg oppstart

  Styreleder Gunnar Moe i LNS Greenland finner rubiner i veikantenpå tur til gruva. Det er enorme forekomster i området.

  Arbeidet med å etablere ei helt ny gruve på Grønland startet våren 2014. Siden da har folkene fra LNS etablert en komplett infrastruktur sånn at gruvedriften kan starte en prøveproduksjon i disse dager.

 • Nyansettelse i MIP Eiendom

  Morten Loftfjell ansettes som prosjektleder i MIP Eiendom fra januar 2016.

  Morten Loftfjell ansettes som prosjektleder i MIP Eiendom fra januar 2016.

 • Sydvaranger Gruve AS konkurs

  Styret i Sydvaranger Gruve AS besluttet onsdag 18. november å begjære selskapet konkurs.

 • Nord-Norge må være mer tilgjengelig

  Arve Ulriksen holder innledning under Agenda Nord-Norge i september 2015

  Under Agenda Nord-Norge i Bodø presenterte Arve Ulriksen ulike strategier som skal til for at Nord-Norge skal ha logistikkløsninger i verdensklasse.

 • Presentasjon for ASEAN

  De fire ambassadørene fra ASEAN var meget godt fornøyde med besøket. Bayani S. Mercado, ambassadør for filipinene, Dr. Le Thi Tuyet Mai, ambassadør for Vietnam, Yuwono A. Putranto, ambassadør for Indonesia og Jukr Boon-Long, ambassadør for Thailand.

  Mo Industripark AS holdt presentasjon for ASEAN representert ved fire asiatisk ambassadører.

 • Sammen om en grønn fremtid

  Zerokonferansen 2015

  Zerokonferansen er Norges største miljøtiltak med over 11000 deltakere. Konferansen ble nylig arrangert for tiende året på rad, hvor tema i år var de grønne spydspissene.

 • Gasellevinner fra Helgeland

  IMG_2508

  Hvert år kårer dagsavisen Dagens Næringsliv (DN) gassellebedrifter i hvert av de 19 fylkene i Norge, hvor en bedrift tilslutt vinner tittelen Årets gasellebedrift. I år var hele 89 bedrifter i Nordland kvalifisert til årets gaselleranking. De kvalifiserte bedriftene konkurrerer om tittelen Årets galsellebedrift. Dagens Næringsliv vil i de neste ukene kåre gasellevinnere i samtlige […]

 • Samferdselsråd Willfred Nordlund på RIT-besøk

  Planene for ei dypvannskai var tema da samferdselsråd Willfred Nordlund i Nordland fylkeskommune besøkte Rana Industriterminal AS onsdag 11/11. 
F.v. Svein Tore Nordhagen, Rana Havn KF, samferdselsråd Willfred Nordlund, Nordland fylkeskommune, Reidar Ryssdal, Rana Utviklingsselskap AS, varaordfører Linda V. Eide, Rana kommune, og daglig leder Alf. A. Øverli, Rana Industriterminal AS.

  Planene for ei dypvannskai var tema da samferdselsråd Willfred Nordlund i Nordland fylkeskommune besøkte Rana Industriterminal AS onsdag 11/11.

 • Søknad om sponsorstøtte for 2016

  FIRST LEGO Leauge er ett av de prioriterte tiltakene for sponsortilskudd fra Mo Industripark AS. Arrangementet har mottatt sponsorstøtte i flere år, også i 2015. 
Bildet er fra den regionale finalen i Meyergården Spektrum, 7. november 2015, der et av lagene fra Korgen Lego Locos og et fra Nesna i aksjon, mens publikum følger spent med på storskjerm til venstre for lagene.

  Søknadsfristen for sponsortilskudd i 2016 er søndag 22. november 2015.

 • KrF interessert i miljøsatsingen i MIP

  KrF var svært interessert i å lære om de erfaringene og ambisjonene som man har i Mo Industriparken i forhold til «det grønne skiftet».
Fra venstre: Jan Gabor, markedssjef i Mo Industripark AS, Per Pedersen, ordfører i Træna kommune, Arve Ulriksen, adm. dir. i Mo Industripark AS, og Dagrun Eriksen, 1. nestleder i Kristelig Folkeparti.

  Tema for KrFs besøk til Mo Industripark var i hovedsak hvordan Norge kan øke takten i «det grønne skiftet», og nestleder Dagrun Eriksen i KrF var svært opptatt av de erfaringene og ambisjonene som man har i Mo Industriparken på dette feltet.

 • Austbø Lego Mafia vant FIRST LEGO Leauge

  FIRST LEGO Leauge Champion 2015: Austbø LegoMafia

  Det var laget fra Austbø LegoMafia som lørdag ettermiddag kunne juble som årets vinner av den regionale finalen i Mo i Rana; som FIRST LEGO Leauge Champion 2015.

 • Bildeserie fra FIRST LEGO Leauge-konkurransen

  Konkurransebordet der lagene skulle vise sine ferdigheter i programmering og kjøring av roboten.

  Vi viser her bilder fra den regionale finalen i FIRST LEGO Leauge i Mo i Rana i Meyergården Spektrum, 7. november.

 • Finale i Meyergården Spektrum

  FLL-laget fra Båsmo ungdomsskole på omvisning i Mo Industripark, foran skraphåndteringen til Celsa Armeringsstål AS og gassklokka for mellomlagring av CO-gass. Celsa Armeringsstål AS er Norges største gjenvinningsbedrift.

  Lørdag 7. november går den regionale finalen i FIRST LEGO Leauge i Mo i Rana.

 • Strømmen tilbake for de fleste

  Glencore Manganese Norway AS

  – Vårt fokus nå er å få lagt inn strømmen til Celsa Armeringsstål AS. Vi har fortsatt alt disponibelt mannskap ute for å sikre at det kan skje snarest mulig. Det er utstyr som skal demonteres, rengjøres og så installeres igjen.

 • Sats på arbeidslinja

  - Arve Ulriksen, adm. dir. i Mo Industripark AS

  I disse dager er den politiske kampen i gang i Stortinget om å finne inndekning på statsbudsjettet for 2016 for merkostnadene med økende flyktning- og asylkostnader. Fra NHO Nordlands side anmoder vi partiene så sterkt vi kan om at det er særdeles viktig å skjerme jobbskapende og vekstfremmende tiltak.

 • Lønnsomt bidrag

  Med finansiell støtte fra Mo Industripark kom Mo IL høsten 2014 i gang med et lenge planlagt prosjekt for spiller- og trenerutvikling i egen klubb. - Som skrevet i prosjektbeskrivelsen til Mo Industripark AS er intensjonen vår å gi unge spillere et tilbud utover de vanlige treningene fra de best kvalifiserte trenere vi har i [...]

 • Campus Helgeland – en berikelse og en betydelig utfordring for regionen

  - Arve Ulriksen, adm. dir. i Mo Industripark AS

  Campus Helgeland er allerede i ferd med å bli et eventyr, en drøm som blir til virkelighet. Dette takket være enkeltpersoners store pågangsmot og tro på at det er mulig å skape et tyngre akademisk miljø på Helgeland, godt sammenvevd med Helegands industrikultur.

 • MIP Bærekraft – et hovedsatsingssatsingsområde!

  MIP Bærekraft er en systematisering og koordinering av den omfattende satsingen som har vært på gjenvinning i mange år i Mo Industripark, og dette skal vi utvikle videre, der vår ambisjon er å bli en verdensledende industriklynge i forhold til miljø og energieffektivitet!

  – Mo Industripark (MIP) skal være blant verdens ledende industriparker målt i utslipp til ytre miljø, energieffektivitet og gjenvinning, og dette skal synliggjøres gjennom fokus på etablerte forsknings- og forbedringsprosjekt.

 • Industri2015: Innkjøpskrav fremmer CO2-reduksjon

  - Vi opplever å få bred støtte for at de norske miljøkravene ikke kun skal gi byrder for norsk industri i forhold til konkurrenter, men at det også må etableres ordninger som premierer miljøriktig produksjon, sier Halvard Meisfjord, salgssjef ved Celsa Armeringsstål AS.
Her fra paneldebatten under Industri 2015, der Halvard Meisfjord er nummer tre fra høyre.

  – Vi var svært godt fornøyd i Celsa Armeringsstål AS med det fokus vi fikk under Industri 2015 på våre utfordringer.

 • Hektisk sommer og høst med politikerbesøk

  Onsdag 2. september besøkte statsminister Erna Solberg først Mo Industripark, der hun møtte en rekke ledere i næringsliv og offentlig forvaltning til informasjon og debatt.

  Siden sommerferien har det vært en svært hektisk høst i forhold til besøk til Mo Industripark.

 • Produksjonsrekord ved Rana Industriterminal

  Fra Rana Industriterminal ble det lastet og losset 102 tusen tonn gods over kai på en uke. Dette takket være ansatte ved RIT AS som sto på natt og dag for sine kunder. Egon Eriksen (f.v), tillitsvalgt Arne 
Sørensen, Sigmund Vonstad og daglig leder Alf. A Øverli.

  Midt i ferietida satte Rana Industriterminal AS (RIT AS) produksjonsrekord. Hele 102 tusen tonn ble lastet og losset over kai på ei uke.

 • Kinas ambassadør gjestet Mo Industripark

  Kinas ambassadør lot seg imponere av Mo Industripark. Her er han på omvisning ved RIT. På bildet: adm. dir. i MIP AS, Arve Ulriksen (f.v), kinas ambassadør Zhao Jun, Elise Chen fra Norsk-Kinesisk Handelskammer, markedssjef i MIP AS Jan Gabor, ambassaderåd Yao Sufeng, prosjektleder ved 
Rana Utviklingsselskap Majken Hauknes og rådmann i Rana Kommune Robert Pettersen.

  Kinas ambassadør Zhao Jun fikk to innholdsrike dager i Mo i Rana og ble mektig imponert.

 • En pioner innenfor bedriftshelsetjeneste

  - I Helse & Sikkerhet har vi hatt sterkt fokus på høy faglig kompetanse, og vi satset bevisst på å videreføre den gode og riktige strategien som ble fastsatt så tidlig som midt på 1970-tallet, sier Tore Sund, som nå avslutter sin karriere i Mo Industripark.

  Snart flytter Tore Sund (66) til Engeløya i Steigen. Ei lang yrkesreise i Mo Industripark vil da være over; – nesten.

 • TRASH TREK i FIRST LEGO Leauge

  FLL-laget fra Båsmo ungdomsskole på omvisning i Mo Industripark, foran skraphåndteringen til Celsa Armeringsstål AS og gassklokka for mellomlagring av CO-gass. Celsa Armeringsstål AS er Norges største gjenvinningsbedrift.

  Årets oppgave i FIRST LEGO Leauge-konkurransen heter TRASH TREK, og det handler om avfall og hvordan vi håndterer det.

 • Windows server 2003 har passert «end-of-life»

  Windows server

  Den mest utbredte serverløsningen har passert pensjonsalderen. Etter 14. juli 2015 supporterer ikke Microsoft serverversjonen for Windows server 2003 lengre.

 • Samarbeid med Russland

  De to russiske hospitantene Tatyana Hodykina og Evgeny Ilinykh fikk under oppholdet en omvisning inne i stålverket til Celsa Armeringsstål AS. Peter Stjernen (f.v), Evgeny Ilinykh, Tatyana Hodykina og personal-/HMS-sjef ved Celsa Armeringsstål AS, Petter Venes Skatland.

  To russiske hospitanter var nylig i Mo Industripark. Her fikk de et godt innblikk i både bedriftene de var uplassert i, og den norske kulturen og naturen.

 • Gründere i nye lokaler

  Gründere i nye lokaler. Bak, fra venstre: Tore Vika, Fundanor AS, Tonje Anette Vonstad og Susann Sivertsen, TV KLIPP AS, prosjektleder ved RU Annfrid Olsen, og Wim Kok (foran).

  Stadig flere oppdager at de har en gründer i magen. Rana Utviklingsselskap AS bistår gründere i oppstartsfasen med blant annet gratis kontorleie.

 • MIP Service og IT har flyttet

  MIP Service og IT har flyttet til Gulbygget

  På grunn av at husene i Blåbærveien er i ferd med å rives, flyttet MIP Service og IT i begynnelsen av oktober opp i Gulbygget, på hjørnet mot hovedveien.

 • Nye fjes!

  Sindre Rosting, trainee ved avdeling MIP Eiendom, Mo Industripark AS.

  Tre nye fjes i Mo Industripark AS: Sindre Rosting, Espen Moe og Peter Stjernen

 • Samlet næringsliv og kommuner

  Det ble en lærerik dag for de 35 deltakerne.

  Multiconsult holdte nylig geofaglig seminar i Mo i Rana. Det ble en lærerik dag for de 35 deltakerne.

 • Nytt porttilbud på markedet

  - Vi har fått agenturet for Alutech som er en av de største portprodusentene i Europa på industriporter og garasjeporter, sier daglig leder Trond Trondsen.

  T.T Kran og Industrielt Vedlikehold A/S startet opp med eget portmerke her i Mo i Rana.

 • Utveksling til Nederland

  Lærling ved iTet AS, Lasse Heia, er i Nederland for å tilegne seg erfaring han og iTet kan dra nytte av.

  Lærling ved iTet AS, Lasse Heia, er i Nederland for å tilegne seg erfaring han og iTet kan dra nytte av.Lærling ved iTet AS, Lasse Heia, er i Nederland for å tilegne seg erfaring han og iTet kan dra nytte av.
  Da lærling Lasse Heia ved iTet AS fikk mulighet til å reise til Appeldoorn i Nederland, nølte han ikke med å takke ja.

 • Ivar Kristiansen etablerer lobbykontor

  Ivar Kristiansen, fra NHO Nordlands valgmøte i Mo i Rana i september 2015.

  Styreleder i NHO Nordland og adm.dir. i Mo Industripark AS, Arve Ulriksen, sier i en kommentar at han

 • Statsbudsjettet for 2016 – god nyhet om finansiering av nye lufthavner

  Henrik Johansen orienterer samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen og daværende statssekretær Bård Håksrud om planene for Polarsirkelen lufthavn i mars 2014.

  – Regjeringen følger opp NTP og Avinormeldingen og vil vurdere hvordan staten kan tilføre Avinor midler til å gjennomføre investeringer i nye lufthavner.

 • Dunderlandsbanen i Statsbudsjettet

  - Disse produktene leverer vi ut i verden hvor det brukes av våre kunder i stålkonstruksjoner, i skip, i biler, i jernbaneskinner, i maling, på kredittkort og til rensing av drikkevann og avløpsvann i nær sagt alle land i Europa.

  Dunderlandsbanen er med i regjeringens framlegg til Statsbudsjett, under kapittel «Nordområdene» i Samferdselsdepartementets budsjettforslag.

 • Rana kommune etterlever ikke dommen i lagmannsretten

  Rana Gruber AS utvinner jernmalm og er en av de største gruvene i landet.

  – Rana Gruber AS ser dessverre ut til å havne i en ny rettstvist med Rana Kommune vedrørende tilbakebetaling av tidligere innbetalt eiendomsskatt.
  Dette skriver bedriften i en pressemelding fredag 2. oktober.

 • Møreforskning: Ny rapport bekrefter trafikkgrunnlaget for stor flyplass ved Mo i Rana

  Daglig leder Odd Strøm ved Nova Sea AS og adm. dir. Arve Ulriksen ved Mo Industripark AS.

  En ny trafikkanalyse fra Møreforskning viser at det vil være grunnlag minimum tre daglige, direkte avganger med store jetfly mellom Polarsirkelen lufthavn Hauan og Oslo lufthavn Gardermoen (OSL).

 • En aktiv næringspolitikk

  Fylkesrådsleder Tomas Norvoll, Nordland fylke

  Årets industrikonferanse er enda mer aktuell enn fjorårets. Det skyldes at økonomien i Norge og i verden endrer seg.

 • Forventninger til energimeldingen

  LOs distriktssekretær i Nordland, Rita Lekang

  En helhetlig energipolitikk må legge til rette for at denne energien skal etableres i regionene, nær der kraften produseres. Dette er ett av kravene som LOs distriktssekretær i Nordland, Rita Lekang, presenterte under Industri2015.

 • Industri og utdanning; tema for møte med KrF

  Det er stor enighet om betydningen av sterk satsing på forskning og utdanning, i møtet mellom Campus Helgeland, Mo Industripark og Kristelig folkeparti.
Fra venstre: Anders Salamonsen, Line Henriett Holten Hjemdal, Anne Sofie Urke, alle KrF, Geir-Tore Klæboe, og Arve Ulriksen.

  Hvordan samarbeider utdanningsinstitusjonene ved Campus Helgeland med næringsliv og industri?