Nyheter

Mo Industripark AS gir ut informasjonsavisen Gule Sider og MIP Magasinet.

Gule Sider kommer ut jevnlig gjennom året – se utgivelsesplan i ramme til høyre. MIP Magasinet kommer ut om lag en gang i året.

Vi er glad for tips til saker vi kan skrive om: Store saker eller skifte av stilling, nyansatte og spesielle markeringer, notiser eller fine bildemotiver som vi kan ha en bildetekst til. I tillegg oppfordrer vi bedriftene i Mo Industripark til å sende inn navn og dato for 50- og 60-årsjubilanter i god tid før utgivelse.

Tips sendes på e-post: ivar.hartviksen@mip.no, eller på telefon 75 13 16 86.

Utgivelsesplan Gule Sider 2016

1                   17. februar

2                   20. april

3                   ca. 29. juni

4                   ca. 14. september

5                   ca. 02. november

6                   ca. 14. desember

 • En gjenvinningspioner

  Vi har stadig nye forespørsler om nye tjenester. Hva vi kan levere henger i stor grad sammen med det regelverket som miljømyndighetene har etablert på dette feltet, sier daglig leder Jens Rønning i Miljøteknikk Terrateam AS. Her sammen med markedssjef Grete Henriksen.

  Miljøteknikk Terrateam AS er et ektefødt barn av omstillingen i Mo i Rana. Det begynte med rensing av Koksverkstomta, og i dag er de vokst til å være en nasjonal og internasjonal aktør innenfor miljøteknologi.

 • Industrien viser vei

  Industrien i Norge produserer svært mange innsatsfaktorer som industribedrifter i EU bruker. Bildet viser aktivitet ved Rana Industriterminal, der verdier for seks milliarder kroner skipes ut til EU og verden forøvrig hvert år.

  Norsk prosessindustri skal øke verdiskapingen, samtidig som klimagassutslippene reduseres til null. Det er visjonen i «Veikart for prosessindustrien – økt verdiskaping med nullutslipp i 2050».

 • Best i Norge på gjenvinning

  Skrap er vår fremste innsatsfaktor, og det er jo ren gjenvinning av andres avfall, sier personal- og HMS-sjef ved Celsa Armeringsstål AS, Petter Skatland. Her ser vi skrapbehandling i industriparken.

  Gamle biler, sykler og badekar, eldre bruer og andre stålkonstruksjoner – etter et langt liv ender alt til slutt opp som skrapmetall. Godt over halvparten av alt skrapmetall i Norge havner i Mo i Rana, i smelteovnene til Celsa Armeringsstål.

 • Forsker tett på industrien

  Vi opplever stor åpenhet i møtet med bedriftene sier de ansatte ved Senter for industriell forretningsutvikling ved Nord universitet. Her er fem av de åtte: F.v. Krister Salamonsen, Thomas Lauvås, Marianne Steinmo, Marit Breivik-Meyer og Siri Jakobsen.

  For å utvikle industrien til å bli mer innovativ er forskning og utvikling ekstremt viktig, og dette vil bli enda mer viktig framover, ikke minst i forhold til alle utfordringer vi allerede møter i dag i Norge. Vi ønsker å være med på dette, og vi mener vi kan bidra med viktig kunnskap som kan fremme innovasjon innenfor industrien på Helgeland.

 • Grønn transport

  Industrimekaniker Tor Hermansen er svært fornøyd over å få kjøre el-bilen Nissan NV200.

  Som en av flere bedrifter i Mo industripark, har Imtas AS valgt å bytte ut deler av bilparken til mer miljøvennlige el-biler.

 • Fremtidens konkurransekraft er grønn

  For norsk økonomi, norske arbeidsplasser og norsk velferd er det avgjørende at Norge blir en vinnernasjon i omstillingen til lavutslippssamfunn, sier klima- og miljøminister Vidar Helgensen. Foto: Bjørn Stuedal

  – Vi kan leve godt på fossil energi en stund til, men vi kan ikke tillate oss å bli fossile i hodet. Vi er på klima- og energiminister Vidar Helgesens kontor i Kongens gate i Oslo. Tema for intervjuet med statsråden er – blant annet – veikartet for fremtidens prosessindustri, bærekraft og grønn konkurransekraft.

 • Vil styrke grunnlaget for innovasjon og vekst

  Prosjektleder i Kunnskapsparken Helgeland, Monica Paulsen, vil styrke konkurransekraften ved å bruke innovasjon og FoU.

  For å hevde seg i et globalt og tøft marked stilles det store krav til næringslivets evne til nyskaping og innovasjon. Bedriftene er konkurransedyktige og har stort fokus på effektiv drift i dag.

 • Næringsdepartementet inviterte til innspillsmøte på Mo

  Mitt inntrykk er at industrien på Helgeland er i forkant på veldig mange utviklingstrender, sier statssekretær Lars Jacob Hiim etter innspillmøtet på Mo.

  I forbindelse med regjeringens industrimelding inviterte Nærings- og Fiskeridepartementet industrien til et innspillmøte med tema ”grønt skifte” på Mo.

 • En attraktiv arbeidsplass

  Forbedringsingeniør ved Momek Service AS og venstrepolitiker Mats Hansen mener det må gjøres lønnsomt å redusere utslipp fra eksisterende industri.

    Mo industripark AS har fått et yngre image med fokus på estetikk, grønn industri og teknologi i verdensklasse. Det gjør parken til en attraktiv arbeidsplass for unge.  Det sier forbedringsingeniør hos Momek Service AS og gruppeleder i Rana Venstre, Mats Hansen (28).   Han er opprinnelig fra Mosjøen og flyttet til Mo i Rana i […]

 • En grønnere fremtid

  Hovedvernombud Gunnar Kildal (tv.), teknisk sjef og prosjektleder Roar Bustnes, administrerende direktør Bjørn Ugedal og produksjonssjef Hendrik Strümpfer sørger for rivning av den gamle smelteovnen på Glencore.

  Natt til 1. september ble ovn 1 som har gått for fullt siden 1989 avslått. Nå går Glencore Manganese Norway AS en grønnere fremtid i møte.

 • Dette er inspirerende, imponerende og lærerikt

  Venstres programkomité har vært på industribesøk. F.v. Mats Hansen (V), Jan Gabor, markedssjef ved Mo Industripark AS, Tormod Steen (V), Arve Ulriksen, adm. dir. ved Mo Industripark AS og Ida Johnsen (V).

  Leder for Venstres programkomité, Terje Breivik, og partifelle Ida Johnsen, har vært på besøk i forbindelse med partiets programarbeid.

 • Langt inne i det grønne skiftet

  Nordland er helt i toppen i Norge på eksport og verdiskaping. Dette er en topplassering som alt for få i Norge er klar over, Her har vi en jobb å gjøre., sier Arve Ulriksen i Mo Industripark.

  Klimaendringene er den største globale utfordringen som berører oss direkte. Det er en driver for omstilling i alle sektorer for å oppnå en mer bærekraftig ressursbruk.

 • Hva betyr Brexit for Nord-Norge?

  Spesialutgave fra Konjunkturbarometer for Nord-Norge om Brexit.

  Spørsmålet om hva Brexit betyr for Nord-Norge stilles i en rapport i regi av Konjunkturbarometeret for Nord-Norge. Rapporten ble lansert i Tromsø 13. september, og prøver å gi noen svar og retninger knyttet til konsekvenser for nordnorsk næringsliv ved Brexit.

 • En fantastisk mottakelse

  hushovd-dybdahl

  Årets utgave av Arctic Race of Norway ble en stor suksess, og daglig leder Knut Eirik Dybdal er veldig fornøyd med at Helgeland var med på laget

 • EU-minister imponert over Mo Industripark

  Det er tungt fokus på gjenvinning og gjenbruk i EU, sier EU-minister Elisabeth Aspaker. Her sammen med adm. dir. i Mo Industripark Arve Ulriksen.

  Det er veldig bra at Mo Industripark satser internasjonalt. Jeg er imponert over direktørens visjoner, og industriparkens satsing på forskning og kompetanse. Flere bør tenke i de samme banene, sier Elisabeth Aspaker, EU-minister.

 • Elkem kjøper Fesil Rana Metall

  Oppkjøpet av Fesil Rana Metall passer godt inn i Elkems vekststrategi, og vil styrke vår produksjonsfleksibilitet. Vi ser frem til å jobbe videre med industriell utvikling og optimalisering av verdikjeden, sier Helge Aasen, administrerende direktør i Elkem.

  Elkem AS har blitt enige med Fesil AS, et datterselskap av MFC Bancorp LTD, om å kjøpe alle aksjer i Fesil Rana Metall AS og selskapets 33% aksjer i Nor-Kvarts AS.

 • Adrian Jørgensen spiller på byfesten

  TIdligere The Voice deltaker Adrian Jørgensen gleder seg til å ha konsert på byfesten 13. august.

  Denne uka braker det løs med Arctic Race of Norway, og blir en skikkelig folkefest på Mo. Mo Industripark AS har sponset en artist til byfesten lørdag 13. august. Tradisjonen tro har vi også her satset på et ungt talent fra Helgeland, med Adrian Jørgensen (24) fra Bindal.

 • SINTEF etablerer seg på Helgeland

  Daglig leder i SINTEF Helgeland Susanne Nævermo-Sand

  Ferskt datterselskap vil samarbeide med bedrifter i regionen for å gi den norske landbaserte industrien grønn konkurransekraft.

 • Toppryttere klare for Arctic Race 2016

  Superstjerner som Philippe Gilbert, Alexander Kristoff og Rein Taaramäe tar turen til Nord-Norge i år.

    Flere av storlagene stiller med sine beste menn når den fjerde utgaven av Arctic Race of Norway trilles i gang 11. august. På startstreken finner vi blant andre tidligere verdensmester Philippe Gilbert (BMC), fjorårsvinner Rein Taaramäe (Katusha), samt hjemmefavorittene Alexander Kristoff (Katusha), Sondre Holst Enger (IAM), Lars-Petter Nordhaug (Sky) og August Jensen (Coop-ØsterHus). Hele […]

 • Frisk kultur

  Godt miljø og et team der alle tar ansvar og bidrar er noe av forklaringen denne gjengen har på det meget lave sykefraværet hos MIP Sikkerhetssenter. F.v. Kyrre Mandelid, Øyvind Tøndersen, Richard Erlandsen, Asle Hjartøy, Trond Avdem, Christian Svanheim og Dag Jonny Pedersen.

    MIP Sikkerhetssenter har ikke hatt en eneste sykefraværsdag på over åtte måneder. Sykefraværet de siste fem årene er på 0,6 prosent. – Det er en del av kulturen hos oss, at vi holder oss friske og vil gå på jobb, sier de ansatte.   – Vi har det rett og slett veldig kjekt på […]

 • Holder på seniorene

  Både Judith Sivertsen og John Svendsen benyttet seg av tilbudet fra HR-sjef Eli Anita Åstrøm om å fortsette i jobben hos Glencore ei stund til, men i redusert stilling. – Det fikk oss til å stå lengre i jobb enn vi ellers ville gjort, sier de to ferske pensjonistene.

  Etter henholdsvis 40 og 37 år i arbeid valgte Judith Sivertsen og John Svendsen å pensjonere seg. Hadde det ikke vært for Glencores seniorpolitikk, hadde de forlatt arbeidslivet tidligere.

 • Vil bli internasjonalt flaggskip

  Senterledelsen fra SINTEF, med Anne K. Hemmingsen i spissen (i midten), har høye ambisjoner for HighEFF.

  Sintef Energis mål for det nye forskningssenteret for fornybar energi, HighEFF, er at senteret skal ta en posisjon som et internasjonalt flaggskipprosjekt og gjennom energieffektivisering skal bidra til at Norge får verdens mest grønne industri.

 • Kraft og kompetanse gir oss et unikt utgangspunkt

  Olje- og energiminister Tord Lien, her fotografert under et besøk i Mo Industripark, mener at kompetansen innen norsk industri er en av faktorene som gjør Norge godt rustet til omstillingen til lavutslippssamfunn.

  Olje- og energiminister Tord Lien mener at fornybar kraft og industrikompetanse gir Norge et solid utgangspunkt for omstilling til lavutslippssamfunn.

 • Oppdagelsesferd i industriparken

  Adrian Grønbeck, Henrik Martin Johnsen, Troy Adrian Mikkelborg og Sondre Jakobsen Øijord sender en selfie til Kunnskapsparken Helgeland for å sanke ekstrapoeng.

  20 ungdommer har vært på oppdagelsesferd i Norges grønneste park – Mo Industripark. Her har de lært om gjenvinning, energi og miljø på bedriftsbesøk hos Svabo kraftverk.

 • Velkommen til Instagramkonkurranse

  Instagramkonkurranse

  I forbindelse med Arctic Race og slagordet ”Go Green Go Arctic” arrangerer vi en fotokonkurranse på Instagram.

 • Grønt næringsliv krever grønn politikk og grønn etterspørsel

  Adm. dir. Arve Ulriksen i Mo Industripark AS ønsker å levere grønn verdiskaping.

  Erna og regjeringen ønsker vekstnæringer som skaper verdier og grønne løsninger. Det kan miljø som Mo Industripark levere på.

 • Fremhevet Ranas nasjonale betydning

  Tom Cato Karlsen og Reynir Johannessen, begge statssekretærer for samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen, fikk i dag forklart hvor viktig dypvannskai-prosjektet er som vekstimpuls.

  Statssekretærer fikk med seg tydelig Nasjonal transportplan-bestilling fra Rana.

 • Et av våre beste driftsår

  Adm. dir. Arve Ulriksen, Mo Industripark AS

  2015 ble kanskje det beste året noensinne for Mo Industripark AS. Det er vi svært godt fornøyd med, sier adm. dir. Arve Ulriksen

 • Minneord for Per Bakken

  Per Bakken

  Med Per Bakkens bortgang har Rana og Norge mistet en stor industrileder.

 • Tøffe ungdommer i luftige svev

  Spenstige triks og luftige svev (Foto: Normal SK)

  Mo Industripark er stolt sponsor av Normal SK som jobber med et bredt tilbud innenfor blant annet snowboard og twintip. Vi er imponert over det høye aktivitetsnivået, og ikke minst de dyktige utøverne.

 • Stopp for oppgradering av Dunderlandsbanen

  Statsminister Erna Solberg og samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen leverte en meget velkommen gave til Rana Gruber AS og de ansatte, med oppstarten av detaljplanleggingen. I retur fikk statsministeren rubiner og safirer, riktignok i verdiløs pulverform, mens samferdselsministeren fikk miniatyrdumper.
Fra venstre: Adm. dir. Kjell Sletsjøe i Rana Gruber, statsminister Erna Solberg, samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen, og KHMS-sjef Nancy Stien Schreiner i Rana Gruber AS.

  Rana Gruber AS har besluttet å avslutte prosjektet med å få 30 tonn tillatt aksellast på Dunderlandsbanen.

 • Offentlige anskaffelser inn i et grønt skifte

  Carles Rovira i Celsa Armeringsstål og Arve Ulriksen i Mo Industripark er fornøyd med at offentlige innkjøp tar en grønn retning.

  Torsdag 9. juni ble det nye regelverket for offentlige anskaffelser behandlet i Stortinget. Den politiske behandlingen ga klare føringer om at det skal stilles miljøkrav ved offentlige anskaffelser, noe som er en viktig sak for norsk industri.

 • Team SKY klar for Arctic Race of Norway 2016

  Mo Industripark AS skal opprette slike avfallsstasjoner ved Arctic Race og Norway-traséene, og knytte aktivitet ved disse til gjenvinning og bærekraft.

  I dag ble de siste lagene til årets Arctic Race of Norway offentliggjort, og blant dem er det britiske storlaget Team SKY. Dette kompletterer listen over lag som stiller til start i Arctic Race og Norway 2016, og av de 22 lagene er det hele 11 World Tour lag.

 • – En unik entusiasme

  Arve Ulriksen og Mo Industripark AS fikk mandag kveld besøk av Thor Hushovd og Knut-Eirik Dybdal fra Arctic Race of Norway.

  – Entusiasmen, engasjementet og positiviteten er noe av det som gjør Arctic Race of Norway til noe unikt. Gjennom tv-bildene herfra formidles denne positiviteten ut til folk i 180 land. Dette var noe av det Arctic Race of Norway-ambassadør Thor Hushovd formidlet, da vi i går kveld fikk besøk av Hushovd og daglig leder i […]

 • Framtida starter nå

  Fylkesråd for næring, Mona Fagerås, og adm. dir. Arve Ulriksen i Mo Industripark AS, var enige om at et godt samarbeid mellom politikere og næringsliv er viktig for framtidas arbeidsliv.

  Arve Ulriksen, adm. dir. i Mo Industripark AS, innledet om MIP Bærekraft på Nordland SVs tverrpolitiske verksted: «Framtida starter nå». Mandag 6. juni møtes fylkestinget møtes på Mo der fremtidens arbeids- og næringsliv står på dagsorden.

 • Vil du bli prosjektleder hos MIP Kraftnett?

  DJI_0013

  MIP Kraftnett søker etter en person med utdannelse som ingeniør/bachelor eller Master i Elkraft-teknikk, gjerne med kjennskap til generell nettdrift samt systemer for måling og avregning.

 • MIP med i nytt forskningssenter for miljøvennlig energi

  Representanter for de nordnorske aktørene som har partnerskap i nye FME’er. Fra venstre: Hans Petter Horsgaard/Bodø kommune, Siri Jakobsen/Nord universitet, statssekretær Elnar Remi Holmen/OED, Jan Gabor/Mo Industripark AS og Allan Ellingsen/Bodø kommune.

  Mo Industripark AS og Mo Fjernvarme AS er industrielle partnere i ett av åtte nye forskningssentre for miljøvennlig energi (FME), som olje- og energiminister Tord Lien offentliggjorde på Forskningsrådets energikonferanse 26. mai.

 • Mo Industripark tar grønne steg mot lavutslippssamfunnet

  Drøyt hundre bedrifter. Over to tusen ansatte. Et samlet energiforbruk tilsvarende tre Alta-kraftverk, og et vannverk like stort som i Oslo. I Mo Industripark lever bedriftene i en symbiose som er særegen i norsk målestokk.

  I sin artikkelserie «Grønne steg» presenter Enova noen av bedriftene og bransjene som har tatt grønne steg på veien mot lavutslippssamfunnet. Mo Industripark er en av aktørene som presenteres i en artikkel med tittelen «Er dette Norges grønneste industripark?»

 • «Veikart for prosessindustrien» overlevert til Ekspertutvalget

  Leder av Norsk Industris klima- og industripolitiske utvalg Per Brevik overrekker veikartet til Idar Kreutzer i Ekspertutvalget for grønn konkurransekraft.

  «Veikart for prosessindustrien – økt verdiskaping med nullutslipp i 2050» ble overrakt til Ekspertutvalget for grønn konkurransekraft på Industrikonferansen i Oslo 9. mai. Rapporten omtaler MIP i eksempler på sirkulær økonomi og energieffektivisering i industriklynger.

 • Tester om støvmaska virkelig beskytter

  Jon Hanto og Leni Bang hos Helse & Sikkerhet kan må tilby testing av åndedrettsvern på den enkelte bruker, for å kontrollere at masken er tettsittende nok og gir den beskyttelsen den skal.

  En sjekk som tar en halvtimes tid kan gi et svar som kan bety svært mye for manges helse. Helse & Sikkerhet starter nå et prosjekt som skal bidra til sikker maskebruk i industrien.

 • Vi har en rolle å spille – men da må vi sørge for å bli hørt

  Adm. dir. Arve Ulriksen, Mo Industripark AS

  Spiller det noen særlig rolle for oss her på Helgeland, hvem som velges til president i USA, eller i andre land hvor Norge har tette forbindelser? Ja, selvfølgelig gjør det det.

 • Klar for andre etappe

  Løpsgeneralene Rolf-Arne Hanssen (t.v.) og Eirik Bjørkmo er i full gang med oppkjøringa til den andre utgaven av Celsastafetten.

  Den første Celsastafetten ble en knallsuksess. Nå forbereder Celsa BIL nytt løp og ny folkefest.