Nytt MIP Magasin med bærekraft som tema

Nytt MIP Magasin er tilgjengelig, med tema bærekraft. Magasinet beskriver visjoner og arbeid med å bli en grønn industripark i verdensklasse, intervju med klimaminister Vidar Helgesen og spennende artikler knyttet til bærekraftsarbeid i bedriftene i industriparken.

Se mer

Dette er MIP Magasinet 2014

MIP Magasinet 2014 har som tema: Ung i industrien. Her finner du lenker til artiklene.

Se mer

Ung i industrien

For unge i dag, som skal velge vei inn i arbeidslivet, kan vi med trygghet anbefale en av de mange mulighetene som en jobb i industrien vil være, sier Terje Lillebjerka, konstituert adm. dir. i Mo Industripark AS.

Se mer

Hjem igjen

– Tidlig i økonomistudiene fant jeg ut at det var innovasjon, entreprenørskap og forretningsutvikling som virkelig interesserte meg, forteller Hans Petter Nyvik. Han arbeider som forretningsutvikler i Inkubator Helgeland AS:

Se mer

Utvikler Molab AS

– Molab er en bedrift som er i utvikling hele tiden for å møte kravene som stilles i markedet, og jobben gir veldig mange muligheter til faglig utfordring, forteller avdelingsingeniør Anja Gull ved Molab AS.

Se mer

Løsningsorientert og flink i samarbeid

– Jeg søkte på jobb ved MIP Sikkerhetssenter og fikk den. Gjennom jobben kom jeg inn på Norges eneste brannskole, i Fjelldal. Der var jeg i ni uker, forteller Christian Svanheim, utrykningsvakt ved MIP Sikkerhetssenter, i Mo Industripark AS.

Se mer

Her vil jeg være!

– Jeg hadde en bror som jobbet som sveiser. Det var litt derfor jeg selv valgte denne retningen, kombinert med at det var lett å få seg jobb, sier Magnus Hines, sveiser ved Miras Grotnes AS.

Se mer

Fra tømrer til divisjonsleder

-Til dere som skal velge yrkesfag til våren så har vi i Momek bruk for tømrere og murere, ingeniører, sivilingeniører og økonomer, sier Gøran Nerdal, divisjonsleder for byggdivisjonen i Momek Group AS.

Se mer

Aldri to like dager

Jobben til Bodil er variert og utfordrende. Og med en hobby, og stor forkjærlighet for «grotting», er det ikke Bodil Grundstrøm imot å tilbringe arbeidsdagen mange hundre meter inne i fjellet. Hun er maskinfører ved Rana Gruber AS.

Se mer

Ikke alle får oppleve Mo i Rana

Jeg merker stor forskjell på arbeidskulturen her i Norge, og det er svært lærerikt å få et innblikk i hvordan man jobber andre steder i verden, sier Adrian Goh, som er Project Engineer ved Wasco Coatings Norway AS.

Se mer

Mange artige og trivelige folk

– Det er å knekke koden på feilsøkinger. Det gir en god mestringsfølelse. Vi har ganske mange gamle maskiner og det dukker stadig opp nye og artige feil som vi må finne ut av, sier Tor Helge Hermansen.

Se mer

Fra gård til mekanikk

Martin Thomassen har vært tre uker i utplassering hos CANTEC i Tyskland og ett års utplassering. Senere har han hatt to års læretid ved Momek. Nå er han ansatt i Momek Services AS.

Se mer

Menig Lorentzen

– Det jeg liker så godt med Momek er hele måten bedriften tenker på. Jeg har stor tro på bedriftens grunnverdier: Lyst, Mot og Ansvar, sier kontormedarbeider i Momek Support AS, Tine Lorentzen.

Se mer

Kom tilbake til CELSA

– Det er fint å jobbe i team, og det er kjekt med fast jobb og lønn, sånn at man kan bygge ei framtid på det, sier Mats Trulsen, metallformer ved Celsa Armeringsstål AS, valseverket.

Se mer

Lederopplæring gjennom 60 år

Da Jernverket startet opp produksjonen i aprildagene i 1955 var lederopplæring en høyt prioritert oppgave. Det har fortsatt høy prioritet i Ranaindustrien i 2014.

Se mer

Lærlinger i Ranaindustrien 2014

Totalt er det nærmere 60 lærlinger innenfor industrifagene og tilstøtende fag i Rana Gruber AS og bedriftene i Mo Industripark.

Se mer

Tar videreutdanning

– Bedriften spurte om vi var interessert i et løp med videreutdanning, med blant annet samlinger i Glomfjord. Jeg synes det er kjekt med et ekstra fagbrev, forteller Stig Robin Aspvik, elektriker ved Fesil Rana Metall AS.

Se mer

En drøm om industrien

– Jeg trives veldig godt i Celsa. Det er et supert arbeidsmiljø, sier Kine Løseth, lærling i valseverket ved Celsa Armeringsstål AS.

Se mer

– Mye å lære

Jobben innebærer hele prosessen fra forarbeid til sveising og annet, og vi driver med en del vedlikehold for andre bedrifter, sier Thomas Killi ved Miras Industripartner AS.

Se mer

– Drømmer om gård med stall og verksted

– Jeg hadde bestemt meg for den type utdannelse allerede da jeg var 15 år, jeg ville bli mekaniker av noe slag, forteller Martine Bratt. I dag er hun lærling ved Momek Services AS.

Se mer