F.v: Daglig leder i Momek Invest, Bjørn Audun Risøy og byggeleder Gøran Nerdal.

Temporary Space Mo i Rana

10 januar, 2022 15:03 Del Del Del

For å kunne tilby bedre boliger for folk som jobber periodevis i Mo i Rana, har Temporary Space Mo i Rana AS den siste tiden satt opp tre brakkerigger rett innenfor hovedporten til Mo Industripark. De skal huse opptil 73 Momek-ansatte.

Brakkeriggene
De 73 rommene er fordelt på to boligrigger på to etasjer som Momek skal leie. Inne i hver etasje er det kjøkken og oppholdsrom. I tillegg er det satt opp et velferdsbygg som kan brukes av alle.
– Vi skal «shine opp» fasadene på brakkeriggene. Det skal gjøres et arbeidsstykke, de skal males og vi skal male fargefelt på dem forteller daglig leder i Momek Invest, Bjørn Audun Risøy.
Standarden på brakkene er god og har egen dusj, toalett, seng, skrivepult, skap og varmtvannstank. Innvendig er riggene nesten helt like en ny rigg.
– Vi så på en helt ny rigg etter at vi hadde sett på de vi har kjøpt, og de var helt like innvendig. Samme varmtvannstank, samme utformingen, samme gulvbelegget, det var bare litt forskjellige farge på dem forteller byggeleder i Momek Invest, Gøran Nerdal.

Velferdsbygg
Bakgrunnen for prosjektet er å legge til rette for enda bedre boligfasiliteter for Momek sine ansatte som periodevis jobber i Rana. Inne i velferdsbygget blir det både oppholdsrom, badstue, treningsrom, storkjøkken og balkong.
– Momek har masse gode folk fra Litauen og Romania, blant annet, som er nøkkelpersoner vi virkelig trenger. Mange av dem har vært her i mange år. Utrolig gode folk, og vi vil legge til rette for at de skal ha enda bedre boligfasiliteter, sier Risøy.
– Det har ikke vært optimalt tidligere, så vi er glade for at vi kan gjennomføre dette. Og så er det kort avstand til arbeidsplassen. Det er bare å spasere opp til jobb, legger Risøy til.
De som flytter inn her leier hos Temporary Space Mo i Rana som er heleid av Momek Invest.

Rekordrask prosess 
Fra søknad om rammetillatelse til svar fra kommunen gikk det det mindre enn ett døgn.
– Både Mo Industripark AS og kommunen har hjulpet oss veldig med kort svartid og positiv respons. Vi hadde en dialog med kommunen og forklarte dem konseptet. Deretter gav de oss gode råd og innspill til søknaden. Den fikk vi svar på mindre enn ett døgn etter at vi leverte den. Det er helt fantastisk, forteller Nerdal.
Nerdal er også godt fornøyd med hjelpen de har fått fra Mo Industripark AS.
– Vi kontaktet Mo Industripark AS for noen måneder siden og spurte om hjelp med tomteområder til prosjektet. De kom tilbake med info i rekordfort, med mulige tomter og løsningsforslag. Vi fikk blant annet flytte gjerdet slik at de ikke må inn i parken for å komme til boligene, sier Nerdal.

Utvider ved behov 
Hvis behovet kommer, er Temporary Space Mo i Rana AS klar for å sette opp flere brakkerigger med 70 ytterligere rom. Og det tror de at det blir.
– Vi har laget infrastruktur, planlagt og fått godkjenning fra kommunen for 70+70 rom. Det er søkt om tillatelse for 5 år frem i tid, og så leier vi tomten fra MIP. Hvis markedet er til stede så er vi klare til å sette opp enda flere brakkerigger. Det blir sikkert behov for det med ny flyplass, batterifabrikk og hydrogenproduksjon, forteller Risøy.
De to første riggene som er satt opp er forbeholdt ansatte i Momek. Men det forventes betydelig økt etterspørsel så det er ikke bestemt hvem som skal leie de neste 70 rommene.
– Vi ser at Momek vokser og at omgivelsene rundt oss vokser. Vi forventer en betydelig vekst fremover, så vi må tilrettelegge for at folk har et sted å bo, avslutter Risøy.

Del Del Del