Gøran Nerdal, divisjonsleder for byggdivisjonen i Momek Group AS.

Fra tømrer til divisjonsleder

28 januar, 2014 20:02 Del Del Del

”Til dere som skal velge yrkesfag til våren så har vi i Momek bruk for tømrere og murere, ingeniører, sivilingeniører og økonomer.”

Gøran Nerdal er utdannet tømrer. Han jobber nå som divisjonsleder for byggdivisjonen i Momek Group AS, der han er øverste leder i tre selskap.

-Målet mitt som 16-åring var å bli tømrer. Det å skape ting gir meg stor glede, fordi det vi bygger ofte blir stående i mange år, smiler han. Som ung ønsket han å skape seg et liv med forutsigbarhet og med gode rammer rundt.

I dag drar jeg mye nytte av grunnkunnskapen jeg lærte på skolen, læretiden og arbeidserfaringen som tømrer. Det gjør at jeg enklere kan sette meg inn i situasjonene våre ansatte opplever, fordi jeg har vært der selv, sier Gøran.

Med jobben følger det mange utfordringer, noe Gøran setter pris på.

-Jeg er ganske uredd av meg. Jeg må ha utfordringer for ikke å gå lei det jeg driver med. Jeg syns det er flott å være i en posisjon hvor jeg kan være med å utvikle en bedrift som er i vekst, samtidig som jeg får utviklet meg selv med nye erfaringer, sier han.

Som leder sier Gøran at man må være god med mennesker, samt kunne litt om alt fra økonomi til det faglige. Han har personalansvar for 75 ansatte og kjører til enhver tid fem til ti prosjekter. Timeplanen til Gøran er derfor ganske fullpakket. En vanlig arbeidsdag kan se slik ut: -Jeg begynner på jobb klokken syv og bruker som regel formiddagen på å ta unna e-poster. Jeg må også sjekke bankfakturering, og så går det mye tid til planlegging, tilrettelegging og møtevirksomhet, samtidig som jeg prøver å få tid til å være med sammen med de ansatte, sier han.

Han er ydmyk ovenfor bedriften han jobber for, og roser arbeidsmiljøet i skyene.

-Vi har et spesielt samhold og en god kultur der folk tar vare på hverandre. Momek er veldig inkluderende, og det går an å gjøre en feil uten å bli hengt etterpå, ler han og fortsetter:

-Det beste med å få være en del av dette teamet som Momek er, er samholdet. Det har vært og er fortsatt utrolig spennende. Jeg er så heldig å ha fått være med på reisen i mange år, og vi har mange forskjellige oppgaver i framtida også. Målsettingen min for framtida er å få være med i en eller annen form videre i utviklingen av Momek, smiler Gøran Nerdal. Hans oppfordring til unge i skolen er:

-Til dere som skal velge yrkesfag til våren så har vi i Momek bruk for tømrere og murere, ingeniører, sivilingeniører og økonomer.

Momek er veldig inkluderende, sier Gøran Nerdal.

Momek er veldig inkluderende, sier Gøran Nerdal.

Kort om Gøran Nerdal

Navn: Gøran Nerdal

Alder: 32 år

Bedrift: Startet selskapet Momek Building AS. Divisjonsleder for tre selskap; Momek Building AS, Momek Civil AS og Momek Lithouse AS

Hjemsted: Mo i Rana

Utdannelse: Tømrer

Arbeidserfaring:   Jobbet som tømrer ved MBA entreprenør. Momek Building AS siden 2007.

 

Se reportasjen fra MIP Magasin 2014 i pdf-format:

MIPmagasin_GøranNerdal

 

Del Del Del