Christian Svanheim, utrykningsvakt ved MIP Sikkerhetssenter, i Mo Industripark AS.

Løsningsorientert og flink i samarbeid

29 januar, 2014 8:22 Del Del Del

Da jeg var 16 år hadde jeg ingen store fremtidsplaner og heller ikke noe ønske om hva jeg skulle bli når jeg ble stor. Jeg har alltid tatt en dag om gangen.

Min drøm til livet har hele tiden vært å få mulighet til å dra mye på tur for å jakte og fiske. Det kan jeg nå med den turnusen jeg går, smiler Christian Svanheim.

Han er tredje generasjon i industriparken, og han har vært her siden han var 16 år.

Bestefaren jobbet hele sin arbeidskarriere på AS Norsk Jernverk. Faren jobber hos Miras Industripartner AS i dag, men Christian har tatt litt andre veier.

Hans første jobb fikk han som operatør ved Fundia Prestål, og derfra tok han fagbrev i maskin- og industrimaler. Etter hvert begynte han å jobbe hos Ruukki Profiler. Der ble han røykdykker i industrivernet og fikk øynene opp for brannkonstabelyrket.

– Jeg søkte på jobb ved MIP Sikkerhetssenter og fikk den. Gjennom jobben kom jeg inn på Norges eneste brannskole, i Fjelldal. Der var jeg i ni uker, forteller han.

 

”Man bør ikke være redd for høyder eller ha klaustrofobi i denne jobben.”

 

Christian har en variert jobb han trives med.

– Jeg har ansvaret for fallsikring og salg av fallsikringsutstyr og alt som har med tauredning å gjøre. Jeg holder også kurs innenfor de samme emnene, sier han.

For å jobbe som utrykkingsvakt/brannkonstabel må man i følge Christian være løsningsorientert og flink til å samarbeide.

– Man bør ikke være redd for høyder eller ha klaustrofobi i denne jobben. Man bør også være i god fysisk form. Hvert år må vi gjennom fysiske tester som vi må bestå for å få fortsette i jobben, sier han og fortsetter:

– Det beste med jobben er at man aldri vet hva man går til. Det er en veldig variert hverdag og en utfordrende jobb hvor vi må rykke ut dersom en brann oppstår eller det skjer en ulykke i Mo Industripark. Noen ganger kommer vi til en situasjon vi ikke har vært ute for før, og da må man tenke kjapt og gjøre de rette valgene, forteller han.

 

Fornøyd med valgene

– Jeg stortrives med det jeg gjør. Folk slutter jo ikke her. Det er et trivelig miljø, godt betalt og bra turnus.

Så må jeg få legge til at jeg er imponert over det gode samholdet i bedriftene i Mo Industripark. Jeg glemmer aldri arbeidsmiljøet på Ruukki. Det var helt spesielt og jeg tror aldri jeg vil få oppleve det igjen. Industrien er en bra plass å jobbe i, sier Christian Svanheim.

 

Kort om Christian Svanheim

Navn: Christian Svanheim

Alder: 32 år

Bedrift: Mo Industripark AS, avdeling MIP Sikkerhets-

senter, utrykningsvakt

Hjemsted: Gruben

Utdannelse:      Fagbrev i maskin og industrimaler. Brann-

skolen på Fjelldal.

Arbeidserfaring: Vært i Mo Industripark i 16 år. Først som operatør- hos Fundia Prestål AS, deretter hos Ruukki Profiler AS. Har jobbet som utrykkingsvakt/brannkonstabel hos Mo Industripark AS avdeling MIP Sikkerhetssenter i seks år.

 

 

Se reportasjen fra MIP Magasin 2014 i pdf-format:

MIPmagasin_ChristianSvanheimpdf

 

Del Del Del