Marianne Lillerødvann, plate- og sveisearbeider ved Miras Grotnes AS.

16 år og gruet seg

28 januar, 2014 10:02 Del Del Del

–  Jeg husker da jeg begynte i industriparken, da grudde jeg meg veldig. Jeg var bare 16 år og skulle arbeide sammen med folk som hadde jobbet her lenge. De fleste var svært gode til å ta imot nye folk, husker Marianne Lillerødvann.

Hun hadde lærlingetiden sin hos Miras Multimaskin AS og fikk fast jobb der etterpå. Der var hun fram til konkursen for et par år siden.

– Jeg fikk heldigvis jobb ved Miras Grotnes AS etterpå. Der har jeg jobbet i to år nå og trives kjempegodt, sier hun.

Planen til Marianne var å jobbe på plattform. Da hun traff mannen sin allerede første året på videregående og fikk forpliktelser, ble det ingenting av.

Bedriften Marianne jobber i har en egen stålkvalitet som heter Grotnes-stål. Det stålet har egenskaper som gjør det godt egnet til produkter med strenge kvalitetskrav til offshoremarkedet. Noen produkter skal tåle påkjenningen nede på havbunnen. Miras Grotnes kan skjære gjennom 1,6 meter tykke stålplater. Det er det få andre i verden som gjør.

En vanlig arbeidsdag for Marianne kan se slik ut:

Av og til står man å sliper en hel dag mens andre dager kan man stå i skjærebord, avblåsing, kappe/fuge rør, og diverse andre oppgaver. Stort sett skjærer vi deler og sliper dem før vi eventuelt sender dem videre til maskinering og montering, mens enkelte deler monteres og sveises hos oss. Motest AS kontrollerer delene for sprekker og porer før vi pakker og sender delene videre, sier hun.

 

Inkluderer alle

– Det beste med jobben er at jeg gjør ting jeg liker å holde på med. Jeg jobber med den type folk jeg trives å være med. Humoren og sjargongen her er svært bra. Jeg er vel ikke typen som trives best med bare å jobbe med kvinnfolk. Da føler jeg meg litt bortkommen, sier Marianne. Hun valgte denne utdannelsen fordi det var den som fristet mest. Hun kunne aldri se seg selv i en butikk eller som sykepleier, sier hun.

Bedriften hun jobber i er ikke så stor og derfor føler hun at alle ansatte blir inkludert i det som skjer.

– Hver mandag har vi møte hvor vi får oppdatering om hva som skjer i bedriften. Alle kan si sin mening i felleskap, forteller Marianne.

-Plate og sveis er et yrket som kan være veldig spennende. Man får utfordringer og møter mange trivelige folk, sier Marianne Lillerødvann, som er fornøyd med valgene hun har tatt i livet.

 

Kort om Marianne Lillerødvann

Navn: Marianne Lillerødvann

Alder: 27 år

Bedrift: Miras Grotnes AS

Hjemsted: Granheia, utenfor Mo i Rana

Utdannelse:      Plate og sveis

Arbeidserfaring: Miras Multimaskin AS

 

Se reportasjen fra MIP Magasin 2014 i pdf-format:

MIPmagasin_MarianneLillerodvann

 

Del Del Del