Jean Pedersen Haugen (t.v.), Therese Hansen Fallingen og Anders Breimo Carlsmose har alle tatt Imtas-skolen.

Imtas-skolen: kunnskapsløft som alle tjener på

20 februar, 2020 13:24 Del Del Del

Imtas jobber stadig med kompetanseheving i selskapet for å bli enda mer konkurransedyktig. I fjor startet de «Imtas-skolen» som er en kursrekke som de ansatte er med på å skreddersy.

Langsiktig strategi
Siden bedriften ble startet for 13 år siden har den vokst seg større for hvert år. I 2020 er Imtas fem selskaper med over 100 ansatte og omsetter for over 170 millioner i året. Nå har de tatt grep for å bli enda mer konkurransedyktige.
– For noen år siden lagde vi en strategiplan hvor fokuset lå på å forbedre kvaliteten i jobben vi gjør og på HMS. Ved å løfte oss på de to områdene tror vi at vi vil bli en attraktiv arbeidsplass å være en del av samtidig som vi styrker merkevaren. Når man hører Imtas skal man koble trivsel og kvalitet. Det gjelder for de ansatte og kunder, sier daglig leder Johannes Sandhei.

Bedriften er klar for nok et år med mange oppdrag.
– 2019 var et godt år for bedriften og vi forventer et høyt tempo i 2020. For at vi skal bli bedre er vi nødt til å investere i våre ansatte.

Therese Hansen Fallingen synes Imtas-skolen er spennende.

Therese Hansen Fallingen synes Imtas-skolen er spennende.

Engasjerer
Imtas-skolen er i dag bare for de ansatte i bedriften. De får lov til å være med å bestemme hva kursene skal handle om.
– Vi får tilbakemelding fra de ansatte om hva slags kompetanse de ønsker mer av og tar det til oss. Vi følger også med på avviksdataene som forteller hvor det trengs forbedringer. Neste kurs vil sannsynlig omhandle det å lese tegninger fordi vi ser at noen av våre ansatte har potensiale til å bli enda flinkere på dette området, forklarer Sandhei.

Siden Imtas-skolen på startet opp i fjor høst har de hatt flere kurs med eksterne foredragsholdere.
– Så langt har vi hatt tre kurs hvorav de siste ble avsluttet for bare noen uker siden. Til nå har vi dekket ergonomi, HMS og skikk og bruk. Det tre veldig forskjellig typer kurs, men alle like viktig for at vi skal bli enda bedre, forteller Sandhei.

Mer bevisst
På verkstedet til Imtas finner vi Therese Hansen Fallingen, Jean Pedersen Haugen, Simon Langmo og Anders Breimo Carlsmose, som alle har vært med på Imtas-skolen.
– Imtas-skolen er spennende fordi jeg føler jeg lærer noe jeg kan bruke i arbeidet mitt. Jeg har blitt mer bevisst på hva jeg gjør og hvordan jeg utfører mine oppgaver, sier Therese.

Også innen HMS merker de positiv forskjell.
– Jeg er mer på jakt etter redskaper jeg kan bruke istedenfor å belaste kroppen unødig. Det gjør at det blir mindre slitasje på kroppen, forteller Simon.

Et annet viktig utfall av Imtas-skolen er samarbeid.
– Vi har også lært hvordan vi skal styrke kommunikasjonen internt. Det gjør det lettere å løse felles problemer. Vi har blitt flinkere på å kommunisere, men jeg tror at med tiden vil vi bli enda bedre. Det vil gi resultater for alle som jobber i Imtas eller har oss som kunde, avslutter Jean.

Kommunikasjon er viktig når arbeidsoppgaver løses sammen.

Kommunikasjon er viktig når arbeidsoppgaver løses sammen.

Del Del Del