Ordfører Geir Waage (t.v.) var lokalt vertskap da Arbeiderpartileder Jonas Gahr Støre besøkte Ferroglobe sammen med blant andre Lars Frøisa i Fellesforbundet, Elin Dahlseng Eide, varaordførerkandidat i Rana Arbeiderparti, Linda Eida, varaordfører Rana Kommnue og Tor Arne Strøm i Fellesforbundet.

– Å besøke industrien i Rana er noe av det mest spennende på reisen!

23 august, 2019 14:07 Del Del Del

Det sa Arbeiderpartiets leder Jonas Gahr Støre da han tidligere denne uken besøkte en av hjørnesteinsbedriftene i Mo Industripark, Ferroglobe Mangan Norge.

Helgelandsturné

Tirsdag 20. august var Støre på Helgeland for å besøke industribyene Mo i Rana og Mosjøen, samt Hemnes og Dønna. Dagen startet i Mo Industripark ved smelteverket til Ferroglobe Mangan Norge, hvor nytilsatte adm. dir Roar Bustnes fortale om blant annet bedriftens arbeid med å være konkurransedyktig på et globalt marked.

De fremmøtte hos Ferroglobe inkluderte lokale fagforenings- og partirepresentanter samt et bredt pressekorps, og Støre var fornøyd med nok en tur i industriparken, selv om han også var på besøk i industribyen Mo i Rana 11. juni i forbindelse med LOs industrikonferanse.

– Det å besøke Mo Industripark er noe av det mest spennende på denne reisen. Siden slutten at 1980-tallet har industrien vært gjennom flere omstillinger. Viljen til å ta fatt på endringene her i nord de siste tiårene er med på å vise vei til resten av verden som må omstille seg i det grønne skiftet, sa Støre under besøket.

Gahr Støre her sammen med verksdirektør Roar Bustnes i Ferroglobe Mangan Norge. Ordfører Geir Waage bak i midten.

Nye planer
Arbeiderpartilederen fikk også en kort presentasjon fra styreleder i Freyr AS Torstein Dale Sjøtveit om deres planlagte batterifabrikk. Hvis planene til Freyr går igjennom vil det skape mange nye arbeidsplasser i regionen.

– Hvis vi skal etablere oss her forplikter vi oss til å bruke lokale bedrifter til å bygge fabrikken. Det vil ikke bare gi en økonomisk gevinst for de bedriftene som er her, men det vil også skape tusenvis av arbeidsplasser langt utover batterifabrikken. Det er viktig for oss når vi etablerer oss på nye steder at vi spiller på lag med de lokale og gir noe tilbake til dem, sa Dale Sjøtveit.

Det ble også tid til en kikk inn i produksjonshallen til Ferroglobe, og med et stort pressekorps på slep fra nasjonale- og lokale medieinstitusjoner viste partilederen stor interesse for hva industriparken, Ferroglobe og Freyr AS kan tilby i det grønne skifte. Støre nevnte også under besøket at Mo i Rana kan være et grønt industrieksempel som andre bør lære av, før han fortsatte på sin valgkampturné på Helgeland.

 

Del Del Del