Arve Ulriksen ønsker IT- gründer André Eidskrem velkommen.
Arve Ulriksen ønsker IT- gründer André Eidskrem velkommen.

ACDC gjenoppstår

9 juni, 2020 10:46 Del Del Del

IT- gründer André Eidskrem fra Ålesund har nylig skrud på strømmen hos Arctic Circle Data Center. Han er klar til å blåse nytt liv i datasentersatsingen og ACDC Campus-planene i Rana.

 

Fornøyd med vertskapet
Før gründeren kjøpte ACDC-boet, var Eidskrem allerede godt kjent og med både Rana og Arctic Circle Data Center.
– Jeg ble sjokkert da jeg hørte at selskapet hadde havnet i skifteretten. Det som var startet opp var virkelig bra, og jeg er overbevist om at et datasenter i Mo Industripark vil lykkes. Da sjansen til å overta både datasenteret og programvaren de hadde utviklet bød seg, grep jeg sjansen. Alle jeg har vært i kontakt med i prosessen har vært så fremoverlente og imøtekommende, så dette gleder jeg meg virkelig til, sier en engasjert Eidskrem.

 

Lang erfaring
Eidskrem har blant annet vært med å utvikle en søketeknologi og mobilplattformer til medieindustrien, samt vært aktiv i Silicon Valley de siste 13 år gjennom selskapet sitt IntraHouse. Han lot seg imponere over jobben ACDC hadde lagt ned.
– Jeg var imponert over hva de hadde fått til og synes det var leit da de meldte oppbud. Men med min 30 års erfaring som IT-leverandør, samt internasjonale kontakter både på kunde- og investorsiden, er jeg sikker på at vi nå vil får tilført det Arctic Circle Data Center manglet. Men først vil vi sikre at vi blir sett på som en reell leverandør til bedriftene og kommunene i nærheten. For disse er jo ACDC verdens beste skylagringstjeneste, sier han med et smil. Pga fiberutbyggingen blir opplevelsen som om man skulle hatt serverne i egen kjeller.  Vi setter også stor pris på dialogen med Kunnskapsparken Helgeland og SINTEF, og håper å bidra med kompetanse og teknologiske løsninger til hele regionen gjennom vårt ferske medlemskap i Arctic Cluster Team, ACT. Vær vennlig å ta kontakt, oppfordrer Eidskrem.

 

God lokasjon
20 000 kvadratmeter på østre del av industriparken skal etter planen være vertskap for en datasenter-campus. I følge Eidskrem er Mo Industripark perfekt egnet for datasenter og han har store planer for utviklingen.
– Klimaet her oppe i nord gjør seg godt for datalagring. Kjøling av anlegget er med på å redusere kostnadene for bedriften og så har dere kort avstand til grønn kraft. Vi skal utnytte overskuddet av fornybar energi som allerede er her, noe som bidrar til lavt CO2-utslipp fra denne industrien. Vi er i ferd med å gjøre beregninger som viser at ved å flytte et datasenter fra Amsterdam til Mo i Rana vil man redusere flere millioner tonn med utslipp i året, forklarer Eidskrem.

 

Fornøyd med vertskapet
Administrerende direktør i Mo Industripark AS, Arve Ulriksen, er glad for at ACDC får en ny start med nye eiere.
– Datasenter blir mer og mer aktuell i takt med den økte digitaliseringen av samfunnet. Jeg har tro på at ACDC vil lykkes med en IT-grunder av André Eidskrems kaliber. Vi ønsker han velkommen til industriparken og vi vil bidra der vi kan for at datasenteret skal lykkes.

 

Del Del Del