Lisbeth Myrlund, HR-konsulent i Celsa Armeringsstål AS.

Allsidig bakgrunn

28 januar, 2014 10:05 Del Del Del

Lisbeth Myrlund har alltid likt å reise. Derfor ble det et naturlig valg for henne å ta deler av utdannelsen sin i utlandet.

– Personal oppfattes ofte av mange som veldig administrativt arbeid, men det inneholder i tillegg mange andre spennende oppgaver. Det blir derfor en svært god variasjon i arbeidsoppgavene fra dag til dag, sier Lisbeth.

Hun sitter på eget kontor hos Celsa Armeringsstål AS og har ansvaret for lønn, pensjon, forsikringer, samt oppfølging av sykefravær. Som HR-konsulent er det mye man må sette seg inn av lover og regler. Da hun begynte i bedriften i 2008 ble hun først ansatt ved logistikkavdelingen. Der var Lisbeth i to år før hun flyttet over til personalavdelingen.

– Noen av oppgavene man har som logistikkmedarbeider er å ta imot ordrer, fakturere og administrere leveranser på båt og biler. Man har gjerne ansvar for hvert sitt marked og følger opp kundene, sier hun.

 

Leeds og London

– Som ung hadde jeg lyst til å bli politi, men da jeg begynte på allmennfag på videregående hadde jeg ingen konkrete planer. Derfor valgte jeg å gå på BI, fordi jeg følte det var en «safe» retning med gode jobbmuligheter etter endt utdanning, sier Lisbeth.

Retningen ble etter hvert spisset mot eksport, og Lisbeths ønske om å reise til utlandet meldte seg.

– Jeg valgte eksport fordi jeg syntes det hørtes veldig interessant og spennende ut.  Jeg har alltid likt å reise, så det å få ta deler av dette studiet i utlandet fristet veldig, smiler hun.

Lisbeth studerte et år I Leeds og et halvt år i London. Det anbefales på det sterkeste, sier Lisbeth. Hun skrev Bacheloroppgave om grønt stål for Fundia Armeringsstål AS (nå Celsa Armeringsstål AS).

Uten hell på jobbfronten i England søkte Lisbeth jobb på Mo, hvor hun endte som butikksjef på Dressmann.

Som 21-åring bodde Lisbeth i London et halvår og jobbet som Au pair.

– Jeg ville forbedre engelsken min før jeg skulle begynne med engelske fag på BI, og bestemte meg derfor for å jobbe og bo sammen med engelsk familie i London, sier hun.

 

Første møte med industrien

Hun husker godt første gang hun var i Mo Industripark.

-Ja, da jeg kjørte inn portene her var jeg ikke høy i hatten, ble litt skremt av de store kjøretøyene.  Industrien er som oftest mannsdominert, noe som nok kanskje kan virke skremmende for nye som søker jobb. I mitt tilfelle ble jeg positivt overrasket over hvor godt arbeidsmiljø og hvor hyggelig de ansatte er. Jeg ble veldig godt tatt imot av mine kollegaer og vil absolutt anbefale en jobb i industrien, smiler hun.

Lisbeth fikk mulighet til å prøve seg i ny stilling som HR-konsulent, noe som er en personalfunksjon i bedriften.

– Utviklingsmuligheter er det mange av, spesielt i større bedrifter.

Jeg trodde ikke jeg skulle jobbe på en HR-avdeling da jeg studerte, men jeg er meget godt fornøyd med situasjonen nå og angrer ikke på de valgene jeg har tatt, sier hun.

Lisbeth er ikke fremmed for å studere mer i framtiden.

– Jeg kan tenke meg å bygge på utdannelsen min og ta en mastergrad innen økonomi og ledelse ved siden av jobben, sier Lisbeth Myrlund.

 

Kort om Lisbeth Myrlund

Navn: Lisbeth Myrlund

Alder: 34 år

Bedrift: Celsa Armeringsstål AS, HR-konsulent

Hjemsted: Mo i Rana

Utdannelse: BI Nordland/NMH, Mo i Rana. Bachelor i eksport og markedsføring

Arbeidserfaring:   Au pair, Butikksjef på Dressmann, Statens Innkrevingssentral.

 

Se reportasjen fra MIP Magasin 2014 i pdf-format:

MIPmagasin_LisbethMyrlundpdf

 

Del Del Del