Robin Pedersen svever høyt etter gode resultater i verdenscupen.

Årets sponsorkavalkade

20 December, 2019 15:33 Del Del Del

Vi ser tilbake på 2019 med stolthet når vi oppsummerer hva de mange titalls dyktige utøverne og kloke unge hodene vi er med og sponser oppnår. Under er en liten oppsummering av noen av arrangementene og prestasjonene til regionens mange talenter gjennom tilbakemeldinger fra utøvere og arrangører.

Skiglede
Snøen er på plass og skiutøverne i regionen er i full gang med årets sesong. En av dem er skiskytteren Marthe Kråkstad Johansen som startet vinteren med sesongåpning for seniornivå på Sjusjøen med verdenseliten på start.

– På Sjusjøen ble jeg beste junior begge dagene, og første reserve til IBU Cupen. Å få gå IBU er et av sesongens store mål, og det var veldig gøy å være så nært allerede etter sesongens første renn. Turen gikk så videre til Geilo og NorgesCup for senior. På sprinten NorgesCup På sprinten ble det 9/10 treff og en 4.plass, skrev en fornøyd Marthe til oss tidligere i høst.

Marthe har troen på å bli uttatt til jr.VM i slutten av januar.

Marthe har troen på å bli uttatt til jr.VM i slutten av januar.

Det lover godt for 2020 og Marthe ligger godt an til å bli uttatt til jr.VM i slutten av januar.

En annen med ski under beina som har startet sesongen bra er skihopper Robin Pedersen som fikk prøve seg i World Cup starten i Wisla i Polen i slutten av november.

– Etter første omgang av rennet var jeg på start med 3. plass og endte til slutt opp på 9.plass. Det er bekrefter at jeg er i stand til å hamle opp med de aller beste skihopperne i verden og nå er det bare å gi gass videre, fortalte Robin i en mail til sine sponsorer for noen uker siden.

 
I full bevegelse
Tidligere i høst har vi sett store prestasjoner fra Rana Karateklubb med fantastiske resultater under 9th WIKF Global Cup i England i september der seks lokale utøvere var representert. Det gikk over all forventning.

– Våre lokale utøvere tok tre individuelle gull, ett sølv, og en bronse. I tillegg var våre utøvere med på lag som dro hjem to Gull og ett Sølv. Til tross for at vår forventning er rimelig høy etter gode resultater over mange år på internasjonale stevner, gikk mesterskapet over all forventning, skrev en stolt trener Ronny Olsen tidligere i høst til sine sponsorer. Det lover godt for fremtiden!

Det ble mange medaljer for Rana Karateklubb under 9th WIKF Global Cup i England.

Det ble mange medaljer for Rana Karateklubb under 9th WIKF Global Cup i England.

I likhet med karate, men uten sammenlikning for øvrig, var hele kroppen i bevegelse da Havmanncupen 2019 ble arrangert på Moheia bad 23. og 24. november med 100 svømmere fra seks klubber. Under kan du se guttenes 50 bryst finale.

Guttenes 50 bryst finale

Publisert av Rana Svømmeklubb Lørdag 23. november 2019

Nysgjerrig på teknologi
Noe av de vi har fokus på gjennom vårt sponsorprogram er å dyrke frem bredden i aktivitetene vi sponser, og det gleder oss å se mange lokale talenter som lykkes.

I fremtiden trenger Rana og industrien flere kloke hoder for å løse morgendagens utfordringer og interessen for realfag i tidlig alder gjennom lek og moro, sponser vi blant annet gjennom FIRST LEGO League Helgeland. I år samlet FLL Helgeland 267 deltakere fordelt på 14 lag fra Brønnøysund og Vega i sør til Tjongsfjord og Jektvik i nord.  Aldri før har den geografiske fordelingen av lag vært så god, med deltakere fra 8 av kommunene på Helgeland.

– I løpet av arrangementet i Meyergården spektrum var det i løpet av turneringsdagen 7-800 mennesker innom som lot seg imponere over deltakernes utstillinger og innsats på robotbanen. Til slutt var det Korgen Lego Locos fra Korgen sentralskole som ble FLL Champions og kvalifiserte seg dermed til den skandinaviske finalen i Roskilde, fortalte prosjektleder i FIRST LEGO League Helgeland, Dag-Arild Berg i en sponsormail i høst.

På bil de ser vi Elsfjord som vant robotkjøring, men det var Korgen Lego Locos som kvalifiserte seg til den skandinaviske finalen i Roskilde.

På bildet ser vi Elsfjord som vant robotkjøring, men det var Korgen Lego Locos som kvalifiserte seg til den skandinaviske finalen i Roskilde.

Andre som fikk lov til å leke seg med eksperimenter og lære morsomme oppdagelser gjennom realfag, var barna som deltok på Forskerfabrikkens sommerskole i sommerferien, som vi også har sponset de siste årene. Tilbakemeldingene var svært gode og rundt 80% av deltakerne fortalte at har lært noe om naturfag på kurset og over 2/3 av de som deltok var meget fornøyd med opplegget.

Som ferieforsker kombinerer man lek og realfagslæring.

Som ferieforsker lærer man gjennom lek og eksperimenter.

Det å sponse så mange talentfulle unge hvor mye av gleden kommer lokalsamfunnet til gode gjør inntrykk, derfor har vi nå lyst ut sponsorprogrammet vårt for 2020 med søknadsfrist 20. desember.

Vi heier på barn og unge som satser på idrett og andre aktiviteter de trives med!

LES OM HVORDAN DU KAN SØKE OM SPONSORMIDLER FOR 2020 HER 

Del Del Del