Bidrar til at unge talenter får realisert sine drømmer

25 februar, 2019 14:22 Del Del Del

Et bredt utvalg av unge utøvere innen kultur og idrett kan også i år glede seg over viktig sponsorstøtte fra Mo Industripark AS.

– Mo Industripark AS er imponert over bredden i det barn og ungdom er engasjert i innen kultur og idrett på Helgeland, sier markedsdirektør Jan Gabor.
Rundt 60 søknader kom i år inn til denne delen av Mo Industriparks sponsorprogram, som primært retter seg mot barn og unge som driver med kultur og idrett.  MIP sponser unge som driver med alt fra skiskyting, svømming, turn og kampsport til hest, golf, korps og motorsport. I tillegg støtter MIP også større arrangementer som Verket musikkfestival, Forskerfabrikken og  First Lego League, hvor de to sistnevnte kan bidra i rekrutteringssammenheng til realfag og industri.

– Man blir stolt
– Vi har mottatt en rekke flotte søknader, og i skarp konkurranse har vi valgt ut noen basert på at de innfrir kriteriene i utlysningsteksten på en utmerket måte. Man blir rett og slett stolt over de fantastiske talentene og initiativene vi har, og håper at vår støtte kan bidra til at de får realisert sine drømmer, sier Gabor.
– I tillegg er vi sikre på at når de er ute og deltar på arrangementer nasjonalt og internasjonalt er de gode ambassadører for Rana og Helgeland. Våre unge er de beste kreftene vi har når det gjelder å bygge et godt omdømme av regionen sik at mange velger både å bli, i tillegg til å flytte hit, konstaterer markedsdirektøren.

På skiskytterlandslaget
Drøyt halvparten av de rundt 60 søknadene som kom inn ble innvilget. I år, som mange år tidligere, sponser Mo Industripark AS skiskytteren Emilie Ågheim Kalkenberg, som har sin første sesong på elitelandslaget. Sesongen har vært preget av flere toppløp og gode prestasjoner, og selv om det ikke ble VM-plass denne gangen, ser Emilie fram til å reise til Estland for å gå IBU-cupen. Der skal hun blant annet teste ut nyvinningen supersprint.
Selv om Emilie nå har tatt steget helt opp på landslaget, må hun fortsatt ha støtte for å klare seg økonomisk.
–  For å kunne satse for fullt er jeg helt avhengig av å ha egne sponsorer. Jeg setter veldig pris på å ha støttespillere som gjør det mulig for ei jente fra Mo å bli så god som hun ønsker, smiler Emilie Kalkenberg.

Rekrutterer karateutøvere
Flere utøverne fra Rana Karateklubb har også utmerket seg både på nasjonalt og internasjonalt nivå. Mo Industripark AS har i flere sesonger delt ut sponsorkroner til klubben.
– Vi er kjempeglade for sponsormidlene fra MIP. De hjelper oss med å rekruttere unge utøvere, forteller nestleder Ronny Olsen.
Pengene brukes til å kjøpe utstyr som er pålagt under konkurranser, slik at de unge kan konkurrere uten å måtte bidra økonomisk til dette.
– Etter at vi kom inn under MIPs paraply har vi også hatt mulighet til å tilby gratis nybegynnerkurs. Da kan barna få muligheten til å teste ut om dette er noe for dem, før foreldrene må begynne å betale, konstaterer Olsen.

Snowboard og twintip
Unge snowboardere og twintip-utøvere er også fornøyde med at det drysser sponsormidler fra MIP. Normal Snow Klubb har nemlig fått tildelt midler som de skal bruke til ”Norges feteste snowboard- og twintip-camp”, som arrangeres på Skillevollen 9-11. mars.
Leder og trener Haakon Vargdal i Normal SK anslår at 50-60 utøvere deltar på campen, der de skal trene, konkurrere og ha det sosialt. Slopestylekonkurranse på snowboard søndag, er en del av norgescupen.
– Sponsorstøtten betyr svært mye for arrangementet, slår Haakon Vargdal fast.

Unge bordtennisspillere
Rana Bordtennisklubb har spillere på alle nivåer fra nybegynnere til toppspillere, som markerer seg på landsbasis.  Midlene de får fra Mo Industripark AS bidrar til fortsatt utvikling og rekruttering av unge spillere.
– Rana Bordtennisklubb er veldig takknemlig for samarbeidet med Mo Industripark AS. Det bidrar til at vi kan utvikle klubben videre, sier nestleder Tor Anders Rasmussen.
–  Vi er en klubb som satser hardt og som gjør det bra på et nasjonalt nivå, og det koster. Skal vi nå nye mål er vi avhengig av å ha samarbeidspartnere som Mo Industripark AS, påpeker han.

Fyller byen med musikk
Det er altså et bredt utvalg mottakere som har fått støtte fra MIP, og slett ikke bare idrettsutøvere. Når Båsmo & Ytteren skolekorps inviterer opp mot 600 musikanter til Havmannen korpsfestival i juni, er det med bidrag fra Mo Industripark AS.
– For å gjennomføre arrangementet er vi helt avhengige av sponsormidler. Vi tror dette blir svært bra, vi skal fylle byen med musikk, lover Berit Stifjeld, nestleder i styret i Båsmo & Ytteren skolekorps.

Del Del Del