Bjørn Ugedal har takket ja til å bli ny administrerende direktør i Mo Industripark AS.

Bjørn Ugedal er ny MIP-sjef

29 april, 2024 12:05 Del Del Del

Bjørn Ugedal har takket ja til å bli ny administrerende direktør i Mo Industripark AS. Ugedal kommer fra jobben som viseadministrerende direktør i Ferroglobe Mangan Norge AS, og starter den 1. august.

– Jeg gleder meg til å komme i gang. Mo Industripark er en av de viktigste aktørene i Rana, og jeg er takknemlig for tilliten jeg har fått. Det blir svært spennende å bli kjent med de ansatte. Mitt inntrykk er at det er høy kompetanse på alle fagområder i Mo Industripark, sier Ugedal.

Styreleder i Mo Industripark AS, Ståle Bjørnstad, er svært fornøyd med ansettelsen.

– Vi har kjørt en omfattende prosess med mange gode kandidater og har endt opp med en meget god leder med omfattende industrierfaring. Han kjenner industriparken og Rana-samfunnet godt. Vi ønsker ham velkommen og gleder oss til å samarbeide med ham, sier Bjørnstad.

Ugedal har lang erfaring fra industri og næringsliv, og har hatt lederstillinger i industrien både i og utenfor Rana. Etter å ha jobbet hos Celsa Armeringsstål siden 1996, var han adm.dir. ved Ferroglobe Mangan Norge AS fra 2012 og til 2019. Deretter gikk ferden til Levanger, hvor han ble hentet inn som adm.dir. ved Norske Skog på Skogn. I 2022 kom han tilbake til Rana, da som COO i The Coring Company, før han gikk tilbake til Ferroglobe Mangan Norge AS.

– Jeg har i hele min karriere hatt mitt virke i prosessindustrien, og jeg er svært motivert for å gå løs på nye utfordringer. Rana-samfunnet er bygd på industrien, og det blir spennende å legge til rette for fremtidig industrisatsing gjennom rollen som Mo Industripark har i dette, sier Ugedal.

Ugedal er opprinnelig fra Roan i Åfjord kommune. Han studerte til sivilingeniør innen materialteknologi og fysikalsk metallurgi ved NTNU i Trondheim, og flyttet til Mo i Rana og jobb i Celsa i 1996. Han er gift med Veronica Ugedal, og de har to voksne sønner sammen.

– Jeg har slått rot i Rana og Helgeland, og stortrives, slår Ugedal fast.

Med sin erfaring fra prosessindustrien i parken, har Ugedal en solid plattform for å lede Mo Industripark. I tillegg har perioden fra en oppstartsbedrift gitt han perspektiver på at alle bedrifter har ulike behov.

– Mo Industripark skal jobbe for å være et attraktivt vertskap for eksisterende og nye aktører. Da må vi legge til rette for og videreutvikle en fremtidsrettet og levedyktig modell for industrien og Rana-samfunnet, avslutter han.

Del Del Del