Lars-Petter Kalkenberg ved NRK`s lokalkontor i Mo i Rana synes det er viktig at bedriften motiverer til kampanjer som får de ansatte i aktivitet

Ble lengstsyklende journalist i hele NRK i 2008

12 mars, 2009 9:31 Del Del Del

Lars Petter Kalkenberg ved NRKs lokalkontor i Mo i Rana syklet i gjennomsnitt 6,3 mil per dag i Sykle til jobb – kampanje til NRK i 2008.  

Med dette resultatet dro han det lengste strået og ble den lengstsyklende journalisten i hele NRK i 2008 med 430 mil på sykkelen. Blant alle ansatte i NRK kom han totalt på en andreplass, kun slått av en IT/Programingeniør fra Østlandet.
Kalkenberg har aldri før vært av de sprekeste. Selv påstår han at han ikke har trent siden han var 12 år, da han gikk sitt siste cuprenn på Skonseng. Like over nyttår i 2008 fant ut at han skulle endre livsstil. Nå skulle hverdagen hans også bestå av trening, og matvanene skulle endres. Siden mannen er i begynnelsen av 40-åra er det mange som har hentydet om at dette måtte være Kalkenbergs midtlivskrise.
– Om dette er en midtlivskrise, så håper jeg den varer livet ut, sier han og ler.
Etter hvert som ukene på sykkel skred frem ble det også viktig for han å kjempe mot sjefen i Bodø. Det tok ikke lang tid før Kalkenberg ledet over Gregersen, sjefen hans i Bodø. Underveis vurderte faktisk de to å arrangere årets medarbeidersamtale på Saltfjellet. Sykkelkampanjen var ofte tema på morgenmøtene i bedriften.
– Medarbeidersamtalen på Saltfjellet ble det ikke noe av i 2008. Vi får prøve igjen senere, sier Kalkenberg.
Han mener det er viktig at ledelsen i NRK har motivert de ansatte til å være med i denne aktiviteten. Det har også inspirert at det har vært konkurranse mellom avdelingene i hele landet.
Kalkenberg bor på Skonseng. Det ble fort for få mil å sykle beinvegen langs E6. Etter
hvert måtte han lage seg omveier rundt Langfjell og over Gruben, rundt Vika og av og til også til Båsmoen.
Underveis har energien han har brukt kommet dobbelt tilbake.
– Nå har jeg mulighet til å ha det travelt på jobb og takle det. Jeg ser ikke lenger noen ting ulikt. Før sovna jeg sent og våkna utslitt. Nå kan jeg sovne sent, og jeg våkner uthvilt, sier Lars Petter Kalkenberg.

Blod på tann

Etter 2008-sesongen oppjusterte han sin målsetting.
– Jeg skal vinne i hele NRK-systemet i 2009, fortalte han før det nye året begynte.
Han har da også vist at han har tatt livsstilsendringen på alvor. Sist vinter var han hyppig å se i langrennssporet, med i alt ca. 2000 km på ski. Fem til seks ganger i uka la han ut på ei 15 km lang fristilsløype. Han deltok i samtlige ti cuprenn til Skonseng UL, og vant sølvmedaljen i KM-Sprint i skiskyting over 10 km fristil. Det ble også to bronsemedaljer, både i 5 km fristil og i skiskyting i klubbmesterskapet for Skonseng UL.
På toppen av det hele deltok han også i skjerperrennet (25 km fristil) og i Blåvegenløpet fra Umbukta til Mo (45 km klassisk).
Da skisesongen var over var han igjen å finne langs veiene i Rana på sykkel. Midt i august ledet han med nesten 700 km på nummer to i ”Sykle til jobben”-aksjonen i NRK, og han ligger derved godt an til å vinne hele aksjonen.
– Det viktigste er at vi vinner avdelingskampen. Da får NRK Nordland sitt tredje napp i pokalen, og får den dermed til odel og eie, sier Kalkenberg.
En av de tingene han er spesielt stolt av denne sesongen er hans deltakelse sammen med Rana Spesialsport / RSK Team 1, under Polarsirkelrittet fra Bodø til Mo. Her gjorde de unna den 240 km lange strekningen på 7 timer 15 min og 9 sek.
– Framover har jeg satt meg fire nye mål, forteller den spreke journalisten.
Det er:
Den store Styrkeprøven (Trond-heim – Oslo, 540 km på sykkel) i 2010
Brikebeinerrennet på ski
Birkebeinerrittet på sykkel
   Polarsirkelrittet Bodø – Mo (på sykkel)

Les saken i PDF

Del Del Del