Butikken i industriparken

25 november, 2022 13:14 Del Del Del

Ikke alle er klar over at det også finnes en butikk i industriparken. Men midt i Mo Industripark finner du altså TESS, en butikk som har spesialisert seg på å dekke den lokale industriens behov. En skjult butikkperle, rett og slett.

Det var i 1999 at TESS etablerte butikk i Rana, da i den velkjente Blåbærveien. I 2004 pakket de ned og flyttet inn i Mo Industripark. Utgangspunktet for dette var en avtale med det som på det tidspunktet het Fundia Armeringsstål, eller Celsa som vi kjenner dem som i dag. Daglig leder Steinar Finneide forteller at behovet til kundene kommer først.

– Avtalen med Celsa var det som var den utløsende faktoren for at vi flyttet opp i Industriparken. De ønsket at vi var lett tilgjengelig, og at de slapp å kjøre lange avstander for å få tak i deler. Nå ligger vi bare et steinkast unna dem, men har i tillegg fått enda flere avtaler med andre industribedrifter, poengterer han.

Daglig leder Steinar Finneide.

FLERE FISKER PÅ KROKEN
Etter åtte år med kun Celsa i porteføljen åpnet de opp for flere bedrifter, og de fikk blant annet Rana Gruber med. Da etablerte de interne lager hos dem, både i Vika og på Storforshei. Det som går igjen for alle bedriftene er at deler og varer må være tilgjengelig slik at de får fikset problemet på kortes mulig tid. Driftsstans i industrien kan bli en dyr affære.

– Vi spisser oss inn for å dekke behovene som den lokale industrien har, og er kontinuerlig på utkik etter nye og mer effektive løsninger på vegne av kundene våre. Akkurat nå tester vi ut døgnåpne automater og skap med RFID-løsning. Den fungerer slik at skapet står hos den aktuelle bedriften, og er fylt opp av deler og varer tilpasset etter deres behov. De bruker sitt interne adgangskort for å åpne skapet slik at de får hentet ut den aktuelle varen. Skapet går over innholdet med en scanner, og oppdaterer deretter varelageret og sender ut faktura for den varen som ble hentet ut. Både Celsa og Rana Gruber har vist interesse for denne løsningen, forteller en fornøyd Finneide.

DET GÅR SOM DET SUSER
Steinar har vært med på TESS-laget de siste 22 årene, og forteller at behovene til kunden har endret seg drastisk gjennom tiden. Varelageret har hatt en jevn økning, og i dag har de rundt 9000 ulike varenumre bare på Mo alene.

– Vi har fulgt markedet og hatt en stabil og jevn utvikling. Det viktigste for oss er at det er kunden som kommer tilbake, ikke varene som vi selger til dem. Ettersom at vi har fått flere avtaler og kunder, har vi måtte utvide teamet, som i dag består av åtte ansatte. Nå skal vi lyse ut enda en stilling til vårt ordrekontor, og da ser vi aller helst etter noen som har mekanisk eller teknisk bakgrunn, avslutter Steinar Finneide.

Del Del Del