Cato Johannessen blir driftsleder ved MIP Sikkerhet og Service. Her sammen med sine kone, Kine Johannessen.

Cato Johannessen blir driftsleder ved MIP Sikkerhet og service

1 November, 2023 15:07 Del Del Del

Cato Johannessen er ansatt som driftsleder ved MIP Sikkerhet og Service. Han kommer fra stillingen brannrådgiver hos Rana brann og redning og tiltrer hos oss 01.01.24.

Cato kommer opprinnelig fra Rødøy, er 44 år og gift med sin kone Kine. Sammen har de to barn. Cato er en aktiv mann som liker å holde seg i aktivitet og trives godt med friluftsliv og sykling. Han beskriver seg selv som en blid, sosial, og utadvendt arbeidsmann med litt «OCD» som liker at ting er på stell. Ifølge Kine er han aldri sur, sitter aldri stille og har alltid et prosjekt på gang.

I dag arbeider Cato som brannrådgiver i Rana brann og redning, hvor han har vært ansatt i de siste 15 årene. Han har ansvaret for kursavdelingen og fungerer også som instruktør på flere områder. I tillegg innehar han rollen som en av fem innsatslederne på befalsvakt.

Han har en tidligere bakgrunn som sykepleier og har gjennomført flere tilleggsutdanninger innen brann, HMS, prosjektledelse og personalledelse. I løpet av de 15 årene han har jobbet i brannvesenet, har Cato fullført alle utdanningene som Norges Brannskole tilbyr innenfor beredskap og instruksjon.

Cato ble tipset om stillingen som driftsleder, og skjønte raskt at dette var en stilling for han.

– Jeg syntes at jeg passet godt til profilen som ble beskrevet i utlysningen og oppgavene så spennende ut i tillegg til at tidspunktet for å søke andre utfordringer passet bra. I jobben inngår ansvaret for den daglige driften samt oppfølgingen av de ansatte på avdelingen.

Stillingen er i utgangspunktet en dagstilling, men med muligheter for døgnvakter når andre har fri.

– Jeg skal delta i de pågående prosessene i avdelingen og være en del av mannskapet, der jeg støtter opp og fungerer som en “vikar” for utrykningsvaktene når det er nødvendig. Jeg ser fram til nye spennende utfordringer i MIP som driftsleder med personalansvar.

Det er imidlertid ingen tvil om hva som er det beste med den nye jobben.

– Det beste med denne jobben er å få lov til å arbeide med forebygging av ulykker og brann sammen med andre mennesker. Jeg liker å jobbe med andre så det å få personalansvar blir helt topp. Jeg har en ambisjon om å ta en rolle som et lim eller et bindeledd i organisasjonen og være en støttespiller slik at kollegene mine skal trives på jobb. Jeg liker å kalle meg for en tilrettelegger, forteller Johannessen.

Cato gleder seg til å ta fatt på nye utfordringer.

– Jeg ser fram til å få komme i gang. Jeg har allerede vært innom sikkerhetssenteret og hilst på noen av kollegene og tatt en kopp kaffe. Jeg gleder meg og er motivert til å starte.

Selv om Cato bytter jobb, kommer han fortsatt til å være mye i kontakt med sin tidligere arbeidsplass.

– Vi kommer til å fortsette det gode samarbeidet mellom MIP og Rana brann og redning. Vi samarbeider godt både i hendelser og med forebyggende arbeid. Eksempelvis har vi tatt runder sammen i Industriparken for å bli kjent på tomta og med bedriftene.

MIP Sikkerhet og Service ser fram til å få Cato med på laget.

– Vi ser frem til at Cato blir en del av vårt team her på MIP Sikkerhet og service, og er trygg på at hans inntreden vil bidra positivt på en rekke områder, sier sikkerhetssjef Richard Erlandsen.

Del Del Del