Linda Lysfjord, bedriftsfysioterapeut og HMS-rådgiver ved Helse & Sikkerhet SA.

Det beste med jobben? – Menneskene!

28 januar, 2014 10:09 Del Del Del

Linda Lysfjord ved Helse & Sikkerhet SA er ikke i tvil. Hun elsker å ha med mennesker å gjøre, og lærer mye av å samhandle med andre.

– Jeg er svært godt fornøyd med de valgene jeg gjorde i livet mitt. Jeg trives veldig godt med å jobbe med folk! Jeg liker mennesker, det er spennende, smiler Linda Lysfjord. Samtidig skinner det gjennom en ydmykhet i forhold til dette med å jobbe med folk, og ofte tett innpå de i ulike sammenhenger. Hun er ikke praktiserende fysioterapeut i dag og driver ikke med behandling, men kommer innpå folk på andre områder. Som HMS-rådgiver kommer hun i kontakt med ledelse og ansatte i bedrifter. Hun holder en del kurs innen ergonomi og driver helsefremmende arbeid, kartlegger trivsel og andre faktorer som kan gjøre arbeidsdagen lettest mulig for folk.

 

Utfordring å begrense seg

– Faget mitt er veldig abstrakt. Det er ikke så lett å beskrive, men det er uhyre interessant, synes jeg. Jeg får mer enn nok av utfordringer, og av og til er utfordringen rett og slett å begrense seg litt. Jeg sier ja til mange oppdrag, ler hun.

– Å jobbe med mennesker, både som individ eller gruppe, er en fin utfordring. Det er aldri likt fra bedrift til bedrift, eller fra sted til sted. Når jeg skal utarbeide forslag for å gjøre hverdagen bedre for folk, så er det ikke alltid slik at det som fungerte i én bedrift fungerer en annen plass. Slik sett kommer jeg aldri til å bli utlært, og det liker jeg, sier Linda Lysfjord.

 

Ble ikke næringsmiddelteknolog

Linda hadde ikke noen konkrete planer for hva hun ville bli da hun var tenåring, annet enn at hun ville ta en form for utdannelse og skape et vanlig liv med arbeid og familie.

– At jeg valgte som jeg gjorde er ganske tilfeldig. Jeg fant etter hvert ut at jeg skulle prøve å utdanne meg innen etter hvert ut at jeg skulle prøve å utdanne meg innen næringsmiddelteknologi, men underveis i den prosessen så ombestemte jeg meg og satset på fysioterapi. Den utdannelsen ble jeg ferdig med i 1999, forteller Linda. Etter noen år som privatpraktiserende begynte hun i dagens bedrift. Helse & Sikkerhet SA er bedriftshelsetjeneste for bedriftene i Mo Industripark, og en rekke kunder utenfor industrien.

– Jeg jobber både inn mot industrien og ut mot andre bedrifter i Nordland. Det skaper en variert hverdag, hvor jeg også får reise rundt i fylket og se og oppleve mye. Jeg lærer av andre og av de erfaringene jeg gjør, både innenfor og utenfor portene i Mo Industripark. Jeg lærer fra erfaringene mine i industrien, og jeg kan bringe lærdom inn i industrien. Det er en fin utveksling, sier Linda.

 

Sammen er de sterke

Hun berømmer kollegene sine, og det faglig sterke miljøet de har i Helse & Sikkerhet SA.

– Det fineste med bedriften er uten tvil kollegene mine! De er gulle god! sier hun og ler.

– Jeg setter utrolig stor pris på de, og måten vi samarbeider på her. Det er alltid noen med samme kompetanse man kan rådføre seg med, vi hjelper hverandre og til sammen får vi kabalen til å gå opp. Vi er gode på det vi driver med, og kan faget vårt. Det er en styrke for kundene våre, og gjør oss i stand til å levere det vi blir bedt om å levere, sier Linda. Hun forteller at da hun startet studiet mot mastergraden så tok hun i bruk ny lærdom fra dag én. Dette styrker både studiet og jobben hun skal gjøre, mener hun.

– Framtidsplanene mine er å fullføre mastergraden min, som jeg tar på deltid over fire år. Jeg ser for meg å jobbe videre her i bedriften og bruke den kunnskapen jeg tilegner meg, sier hun. Hun anbefaler gjerne yrket videre til ungdom som står på springbrettet til voksenlivet.

– Ja liker du utfordringer, en variert arbeidsdag, å møte folk og styre arbeidsdagen din sjøl, så er dette absolutt å anbefale, smiler Linda Lysfjord.

 

Kort om Linda Lysfjord

Navn: Linda Lysfjord

Alder: 39 år

Bedrift: Helse & Sikkerhet SA, bedriftsfysioterapeut og HMS-rådgiver

Hjemsted: Lillealteren i Rana, opprinnelig fra Bindal

Utdannelse:    Fysioterapi, ferdig 1999. Holder på med en mastergrad i helsefremmende arbeid ved Høgskolen i Vestfold, samlingsbasert studie.

Arbeidserfaring: Har jobbet som privatpraktiserende fysioterapeut i Rana og Træna, begynte på Helse & Sikkerhet i 2007.

 

Se reportasjen fra MIP Magasin 2014 i pdf-format:

MIPmagasin_LindaLysjord

 

Del Del Del