Martine Bratt er industrimekanikerlærling ved Momek Services AS.

– Drømmer om gård med stall og verksted

28 januar, 2014 10:22 Del Del Del

 

Martine Bratt elsker jobben, og hester. Hun visste hva hun ville da hun var 15 år, og føler hun har kommet nærmere drømmen. Nå ser lærlingen fram til å ta fagbrevet til våren.

– Jeg hadde bestemt meg for den type utdannelse allerede da jeg var 15 år, jeg ville bli mekaniker av noe slag. Jeg drømte – og drømmer fortsatt – om å jobbe offshore og komme på oljeplattform. Det virker spennende, sier Martine Bratt. Ei venninne var lærling i Statoil, og det bidro til å styrke drømmen til Martine.

– Og så har jeg alltid trivdes i garasjen. Jeg er vel det man kan kalle guttejente, smiler hun og fortsetter:

– Jeg har holdt på med sprangridning i mange år. Det er en kjær hobby. Drømmen om framtida inkluderte også å bli profesjonell sprangrytter, kombinert med jobb på plattform. Det hadde vært noe det! gliser Martine.

 

«Trivsel framfor arbeid»

– Føler du at du har kommet nærmere å realisere drømmene dine da? spør vi.

– Ja, absolutt. Jeg føler jeg er et steg videre i det å komme på plattform. Det blir lettere når jeg er ferdig med fagbrevet. Vi har jo offshoreavdeling i Momek, så jeg håper jeg får prøve meg etter hvert, sier Martine. Hun føler hun har valgt riktig vei å gå, både med utdanning og læreplass. Det beste med jobben synes hun er alt det varierte arbeidet.

– Og reisinga! Det er mye reising og fint arbeid rundt omkring. Jeg er så heldig å få oppleve nye plasser samtidig som vi utfører vedlikeholdsoppdrag på diverse verk og bedrifter. Det er mye nytt å oppleve, og jeg lærer noe nytt nesten hver eneste dag, og det er artig, sier Martine. Om bedriften, så mener hun at hun ikke kunne gjort et bedre valg.

– Momek har et seriøs fokus på at vi ansatte skal ha det bra. Årlig er det en reise for de ansatte, og siste tur var cruise i Middelhavet. I tillegg er det mange sosiale sammenkomster med kollegene. «Trivsel framfor arbeid» er noe jeg har hørt blitt nevnt ofte, det er et fint slagord. Det motiverer de ansatte og får de til å gi litt ekstra på arbeid, og det er enklere å være på en arbeidsplass når man trives og gleder seg hver dag til å komme på jobb, forteller Martine.

 

Greie mannfolk

Møtet med industrien var annerledes, men mye bedre enn hun trodde på forhånd.

– Vi har det artig! Det er veldig godt arbeidsmiljø, både de ansatte i mellom, og mellom sjefer og ansatte. Dessuten er det nok av utfordringer å bryne seg på, og det trives jeg med. Det er helt greit å være jente i et mannsdominert miljø. Det er bare tøft. Mannfolka er greie å jobbe sammen med. Det er veldig avslappende egentlig, sier hun. Om framtida, så er drømmen fortsatt klar:

– Jeg vil gjerne fortsette i Momek, kanskje jobbe offshore. Tanken om å videreutdanne meg til ingeniør har også streifet meg, men den er jeg ikke helt sikker på ennå. Og så skal jeg ha en gård med stall og verksted! smiler hun til slutt.

 

Kort om Martine Bratt

Navn: Martine Bratt

Alder: 19 år

Hjemsted: Røssvoll i Rana

Bedrift: Momek Services AS, lærling industrimekaniker

Utdannelse:  VG1 Teknikk og industriell produksjon (TIP), og VG2 Industriteknologi ved Polarsirkelen videregående skole avdeling Kongsvegen.

Arbeidserfaring:   Begynte som lærling ved Momek Services AS i mai 2012, ferdig i mai 2014.

 

Se reportasjen fra MIP Magasin 2014 i pdf-format:

MIPmagasin_MartineBratt

 


Del Del Del