- Her er det mange bra initiativer og ikke minst talent, sier markedsdirektør i Mo Industripark as, Jan Gabor

Drysser nye sponsormidler på lokale initiativ

19 februar, 2018 15:27 Del Del Del

Orientering, turn, håndball, realfagskonkurranser, festivaler, badminton, fotball, bridge, korps, karate, svømming, speiding, ski og andre vintersporter. Dette er bare noen av aktivitetene som vil motta sponsorstøtte fra Mo Industripark as i 2018.

Med rundt 70 gode søknader var det utfordrende for MIP å velge hvem som skulle innvilges. Markedsdirektør Jan Gabor er imponert over variasjonen.

– Det er et utrolig mangfold av aktiviteter og initiativer der ute som sørger for at vi har et svært rikt fritidstilbud for store og små i regionen. Vi har prioritert aktiviteter som retter seg mot barn og unge. Vi skulle gjerne gitt støtte til alle de flotte initiativene, men det tillater dessverre ikke sponsorbudsjettet. Rundt halvparten av søknadene er innvilget for 2018.

 
Samfunnsengasjement
Mo Industripark as har i en årrekke, i likhet med mange andre industriaktører i Rana, gitt sponsormidler til aktiviteter som har bidratt til utvikling, trivsel og positivt engasjement for barn og unge i regionen. Flere av aktørene som vil motta sponsorstøtte i 2018 har fått støtte tidligere år. Gabor er glad for at flere av dem har lyktes godt oppigjennom.

– Selv om det for vår del så klart ikke handler om resultater, er det spesielt gøy når noen av de vi er med og sponser lykkes. Flere av dem har oppnådd sterke resultater både nasjonalt og internasjonalt og har uttrykt at sponsormidler er et nødvendig bidrag for at de blant annet skal kunne ha mulighet til å reise på turneringer for å konkurrere mot de beste. Mange unge tør å satse høyt, det er både inspirerende og imponerende.

Som tidligere år fortsetter MIP as også samarbeidet med en rekke festivaler og arrangementer som Hemnesjazz, Smeltedigelen, Rød Snø, First Lego League, Forskerfabrikken og toppfotballen i Rana. Disse initiativene er i et eget sponsorprogram for større kulturaktiviteter som går på samfunns- og kulturbygging i tillegg til rekruttering til realfagene.

 
Starter året med nye muligheter
2018 er godt i gang allerede og i en travel hverdag var det gledelig at så mange av mottakerne av sponsormidler hadde mulighet til å stille opp på en liten informasjonssesjon samt kontraktsundertegnelse hos Mo Industripark as en ettermiddag midt i uka.

En av mottakerne er 14 år gamle hopp- og kombinertløper Oda Leiråmo som er en ung og lovende idrettsutøver fra Rana. Hun er glad for sponsorstøtten.
– Det er en kostbar idrett da man trenger utstyr til to forskjellige sportsgrener. I tillegg må jeg reise mye for å kunne delta på konkurranser, så sponsormidlene fra Mo Industripark as betyr veldig mye for meg. Jeg er veldig takknemlig for støtten, sier Leiråmo.

Haukneslaget The Hawks gikk i fjor helt til topps i prosjektkonkurransen i den skandinaviske First Lego League-finalen. Nå skal de ni ungdommene på 12-13 år til Ungarn i mai da de er kvalifisert til First Lego League Open Invitational Central Europe. Der skal 72 lag fra hele verden samles for å konkurrere innen vitenskap og teknologi.
– Sponsormidlene vil bidra til at vi kommer oss til Ungarn slik at vi kan delta på arrangementet. Vi har i tillegg skaffet en del midler selv gjennom kafé og loddsalg. Det blir veldig spennende, og vi er selvsagt glade for bidraget, sier veileder for The Hawks, Yngve Johansen.

Håndballaget Bossmo og Ytteren, jenter 16, fikk også en del av sponsorkaken.
– Dette betyr veldig mye for oss. 30. Juni reiser vi til Torrevieja på treningsleir hvor vi skal være en uke. Det skal gjøre oss enda bedre, så sponsormidlene kommer veldig godt med, sier en av spillerne, Tuva Kristensen.

 
Bidrar til trivsel
Mo Industripark as ønsker å være en positiv medspiller og legger spesielt vekt på tiltak som fremmer samfunnsansvar og samfunnsengasjement gjennom lokal aktivitet innenfor idrett, kultur og ideelle formål, og som styrker rekruttering til industri og industrirelatert virksomhet.
– Vi håper vårt bidrag kan støtte opp om tiltak som bidrar til utvikling, trivsel og positivt engasjement og som på lang sikt kan bidra til å styrke regionens verdiskapning og sysselsetting, avslutter Gabor.

 

Del Del Del