Emilie Kalkenberg sikter seg inn mot OL.

Emilie Kalkenberg sikter seg inn mot OL

6 oktober, 2023 11:00 Del Del Del

Vi treffer en ambisiøs Emilie Kalkenberg på skiskytterarenaen på Skonseng. Nå sikter hun seg nemlig inn mot OL i 2026.

Det er sommer i lufta og lite som minner om vintersport på Emilmyra skistadion på Skonseng, annet enn blinkene som står på linje mot skogkanten. Likevel er det vanskelig å ikke komme i vintersportstemning når Emilie Kalkenberg forteller om sesongen som har vært, sesongen som skal komme.

Til vanlig bort Emilie på Lillehammer, hvor hun trener fast mellom samlingene. Men hun er mye på Mo også, hvor hun får mye støtte fra familien for å bli stadig bedre. Faren hjelper til på trening, og broren Kasper Kalkenberg bidrar med matching. At det skulle bli skiskyting er ingen tilfeldighet.

– Jeg er født og oppvokst 500 meter fra skiskytterarenaen, så det var på Emilmyra at alt startet. Med pappa som trener i klubben, og en storebror som var veldig ivrig, så var jeg egentlig dømt til å begynne jeg også altså. Det var definitivt der alt starta, sier hun.

Skiskytter Emilie Kalkenberg, oppe ved Emilmyra skistadion på Skonseng.

Emilie har allerede kommet godt i gang med treningssesongen som varer fra mai til oktober. I første omgang er målet å ta sin første individuelle pallplass i WC og stabilisere seg blant topp 15. Men det langsiktige målet er OL-medalje.

– Medalje i OL 2026 er det langsiktige målet jeg jobber mot nå. Jeg håper å gradvis jobbe meg opp dit med flere og flere pallplasser i verdenscupen for hver sesong fram mot det.

Men først skal det trenes. Mye. Og på riktig måte.

– Jeg har gjort litt spennende endringer i treninga i år, som jeg håper skal gjøre meg enda mer stabil og solid. Det har fungert veldig bra de første to månedene nå hvert fall, så jeg har veldig troa på at jeg kan nå målene mine i vinter. Så gjenstår det jo å se om jeg får det til å klaffe når det gjelder også da!

Del Del Del