Kine Løseth, lærling ved Celsa Armeringsstål AS, valseverket.

En drøm om industrien

28 januar, 2014 14:35 Del Del Del

 

Kine Løseth hadde en liten plan om å komme inn i industrien.

– Det har alltid vært en drøm. Jeg trives med å jobbe sammen med mannfolk, og synes de er greie kolleger å ha med å gjøre. Men vi kunne gjerne vært flere jenter!

– Jeg valgte utdanninga mi fordi jeg ville inn i industrien. Fagbrevet jeg tar nå, som prosessoperatør, er veldig allsidig. Det kan kvalifisere meg også andre steder, dersom jeg skulle være så uheldig å ikke få fast jobb ved Celsa, smiler Kine. Hun har et framtidshåp om å få fortsette i Celsa Armeringsstål AS, eventuelt prøve seg litt offshore dersom hun ikke lykkes med det. Men offshore har ikke fokus nå, forteller Kine Løseth.

 

Passer for jenter

– Jeg synes virkelig jeg har valgt rett i forhold til utdanning og læretid, og yrkesveien jeg har valgt. Det har sikkert noe med arbeidsplassen å gjøre også, da jeg trives veldig godt i Celsa. Det er et supert arbeidsmiljø, sier Kine. Hun hadde nok sett for seg et hardere miljø i og med at det er såpass mannspreget.

– Virkeligheten er ikke sånn. De er veldig greie. Kanskje de tar spesielt hensyn til jenter? smiler hun. Kine vil derfor anbefale flere jenter å velge som henne:

– Mange frykter tunge løft og fysisk slit, men vi har så mye hjelpemidler at det går helt fint. Celsa er et stort verk med mange arbeidsoppgaver. Her blir man nok aldri ferdig utlært, tror hun. Arbeidsdagen blir derfor variert og spennende.

– Jeg vet aldri på forhånd hva arbeidsdagen vil by på, og det liker jeg, avslutter Kine Løseth.

 

Kort om Kine Løseth

Navn: Kine Løseth

Alder: 20 år

Bedrift: Celsa Armeringsstål AS, lærling valseverket

Hjemsted: Mo i Rana

Utdannelse:      Polarsirkelen videregående skole, avdeling Kongsvegen, elektrofag første året. Etterpå gikk hun mekanisk linje i Glomfjord i Meløy.

Arbeidserfaring: Var lærling på Miras til konkursen. Jobbet så ved produksjonen i Trenor, hvor hun laget vinduer. Begynte som lærling ved Celsa i september 2012, og har ca 1 år igjen av læretiden.

 

Se reportasjen fra MIP Magasin 2014 i pdf-format:

MIPmagasin_KineLoseth

 

Del Del Del