En fantastisk mottakelse

14 september, 2016 11:07 Del Del Del

Årets utgave av Arctic Race of Norway ble en stor suksess, og daglig leder Knut Eirik Dybdal er veldig fornøyd med at Helgeland var med på laget

– Vi sitter igjen med et inntrykk av at 4. året har vært vel så bra, og kanskje til og med bedre enn toppåret 2015, forteller Dybdal.
Han er imponert over hvor mange som stilte opp og arrangerte aktiviteter langs løypa.
– Mottakelsen på Helgeland var helt fantastisk, sier han.

Viktige samarbeidspartnere

Han er først og fremst opptatt av at syklistenes sikkerhet ivaretas under rittet.
– I forhold til stenging av veier, tilrettelegging og sikkerhet fungerte alt optimalt, sier Dybdal.
For å arrangere Arctic Race of Norway er de helt avhengige av store og små samarbeidspartnere som Mo Industripark AS.
– Å ha nord-norske bedrifter, som bygger sin identitet lokalt, som samarbeidspartnere er veldig viktig for oss. I kombinasjon med de største partnerne gjør de det mulig å gjennomføre rittet.

Ettervirkningene
Et av flere høydepunkt var søndagens etappestart på Polarsirkelen.
– Det var helt fantastisk å være der og mange organisasjoner markerte seg. Blant annet Bufetat som satte søkelyset på behov for flere fosterfamilier. Et viktig høydepunkt er at Bufetat ved fosterhjemtjenesten avdeling Bodø,  har hatt en tredobling i antall henvendelser i etterkant av Arctic Race.
Årets Arctic Race of Norway klarer å lokke til seg de store sykkelstjernene og hadde det sterkeste startfeltet i Skandinavia så langt i år.
– Det er et høyt sportslig nivå.
Veiene på Helgeland bød på utfordringer. Spesielt 3.etappen mellom Nesna og Korgfjellet grunnet tøffe stigninger og smale veier.
– Det kom flere gode kommentarer under Arctic Race. Etappevinner John Degenkolb uttalte at det var som å vinne et monument og sammenlagtvinner Gianni Moscon uttalte  at det var som å vinne en klassiker. Slike uttalelser bidrar til å heve statusen, sier Dybdal.

Del Del Del