Knut Hatlen med to av sine jakthunder

En hund etter jakt

14 mars, 2009 9:20 Del Del Del

Når Miras Grotnessjefen skal slappe av, trener han jakthunder.

Sin første fuglehund dresserte Knut Hatlen som 13-åring, og siden har han hatt fuglehund. Ikke nok med det, han har dressert og avlet fram gode eksemplarer av arten i kennelen Blå vegen.
– Det har blitt noen kull opp gjennom åra, og det har gått stort sett veldig bra med dem. Det har blitt mange jaktchampions, sier Hatlen, som understreker at han ikke avler i konkurranseøyemed.
– For meg er det viktigst å få en så god jakthund som mulig, sier Hatlen.
Han bruker hund, jakt og fiske som avkobling.
– I en stressa hverdag i yrkeslivet er det greit å ha noe å roe seg ned med. Jakt og fiske er ypperlig i så måte, og det har blitt noen gode gutteturer, sier Hatlen, som sprer opplevelsene året rundt: første uka i juli er det fast tur på lakse-fisking i Tana sammen med en kompis. I oktober er det tid for storfugljakt-tur til Sverige med en fast gjeng, og når det nærmer seg jul er det rådyrjakt i Trøndelag som gjelder.
Ellers brukes na-turen mye til å trene hundene i, og Hatlen understreker at man faktisk får de beste jakthundene ved å av og til slippe fra seg rypene – ikke ved å skyte flest mulig.
Hatlen konkurrerer også med hundene sine, og oppnådde for fire år siden en 2. plass i NM-finalen.
– Det er den beste plasseringa jeg har fått. Det er selvfølgelig artig å få premie, men det viktigste er det gode miljøet, understreker han.

Del Del Del