En lærerik sommer i vente

22 April, 2020 13:02 Del Del Del

Sommeren nærmer seg med stormskritt og det betyr også at en av årets store begivenhet for mange barn står for tur, nemlig Forskerfabrikkens Sommerlab, som denne uken åpnet årets påmelding.

Forskerfabrikkens Sommerlab avholdes i uke 32 og 33. for elever som skal begynne i 5., 6., eller 7. klasse til høsten. I år samarbeider Forskerfabrikken med Vitensenteret Nordland, og ser frem til å ta imot 26 barn og to kompetente kursledere.

 

Utforsker fremtidsløsninger
– Læring gjennom lek og eksperimentering har vi veldig tro på og tror Forskerfabrikkens Sommerlab vil bli en opplevelse for barna de sent vil glemme. Det at barn og unge blir interessert i realfag tidlig mener vi er viktig for fremtidig rekruttering, særlig i lys av at bedriftene i Mo Industripark kommer til å trenge stort påfyll av kloke hoder i årene som kommer. Derfor støtter vi Forskerfabrikken med midler for å få gjennomført dette lokalt. Forskerfabrikken tilbyr et meget godt og gjennomarbeidet opplegg, sier markedsdirektør ved Mo Industripark AS, Jan Gabor.

Deltakerne skal utforske elektriske kretser, fornybar energi og kjemiske reaksjoner. Gjennom spennende aktiviteter lærer deltakerne om hvordan naturvitenskap kan skape gode løsninger for fremtiden. I tillegg får alle deltakere t-skjorte, forskerutstyr, kurshefte og sin helt egne solcellebil.

 

Lokal støtte
Sommerlaben i Mo i Rana arrangeres med støtte fra lokale aktører som Mo Industripark AS, Samfunnsløftet SpareBank 1 Nord-Norge Kunnskapsparken Helgeland AS, SINTEF Helgeland, SINTEF Norlab, Kvarøy Fiskeoppdrett AS og Helgeland Avfallsforedling IKS. Dette gjør at egenandelen nærmest halveres og kommer på kr 1695 (ordinær pris er kr 2995).

Påmelding og mer informasjon til årets sommeropplevelse finner du her: https://www.forskerfabrikken.no/pamelding/sommerskole/

 

 

Korona-tiltak
Det blir Sommerlab i år, men kanskje ikke helt som verken deltakere eller arrangører har sett for seg. Hvis situasjonen tillater det, kommer Forskerfabrikken til å holde alle sommerskoler som planlagt. Samtidig ser de at spredningen av Korona-viruset er uforutsigbar og at de må ha en alternativ plan hvis barn ikke kan møtes i grupper på 28 personer når vi skal holde kurs.

Forskerfabrikken har laget en revidert plan slik at de kan gjennomføre årets sommerskoler. I den inngår det tre ulike scenarioer:

  1. Det er ingen restriksjoner når sommerskolen skal avholdes: Da gjennomfører Forskerfabrikken alle sommerskoler helt som planlagt.
  2. Det er noen restriksjoner når sommerskolen skal avholdes, men man kan fortsatt møtes: Da gjennomføres alle sommerskoler, men Forskerfabrikken tilpasser opplegget etter nasjonale og lokale retningslinjer. Dette kan for eksempel innebære å dele barna inn i mindre grupper.
  3. Restriksjonene gjør at det ikke kan avholde fysiske sommerskoler: Da gjennomfører Forskerfabrikken alle sommerskoler gjennom et nettbasert alternativ.

Hvilket scenario som kommer til å utspille seg er umulig å forutsi nå. Forskerfabrikken kommer derfor til å jobbe parallelt med alle planene og avventer til ukene før hver enkelt sommerskole skal avholdes med å ta en endelig avgjørelse. Om du melder en eller flere deltakere på Sommerlab, vil du få beskjed via mail om det skulle bli aktuelt med en nettbasert løsning på ditt kurssted.

Del Del Del