En verdensstjerne til Smelteverket

28 august, 2014 9:29 Del Del Del

Fredag 14. november braker Smelteverket løs, med en ny vri og med verdensstjernen Bruce Dickinson som første foredragsholder.

Det er tredje året på rad at Smelteverket arrangeres i Momek-hallen. I år vil det for første gang være en omfattende konferanse på dagen, hvor stikkordene innovasjon, skaperglede og industri er sentralt på agendaen. Konferansen vil bli etterfulgt av dekket bord og konserter utover kvelden.
Momek Group AS, Mo Industripark AS (MIP AS), Helgeland Sparebank og Nordland fylkeskommune er hovedsponsorene av dette storslagne arrangementet.
– I anledningen Mo Industripark AS sitt 25-års jubileum, vil vi være med på å bidra til å gi arrangementet en bedre faglig profil, sier adm.dir. i MIP AS, Arve Ulriksen.
Og det må vel tilføyes at det hører til sjeldenhetene at verdensstjerner som Bruce Dickinson besøker Mo i Rana. Dickinson er kjent som vokalist i rockebandet, Iron Maiden. Han er en suksessrik forretningsmann og gründer, ledelsestenker, markedsdirektør og pilot. Gjennom et inspirerende foredrag vil han oppfordre næringslivet til å tenke utenfor boksen, samt trekke paralleller mellom musikk og egen forretningskarriere.
Av andre foredragsholdere er Anders Granberg, «Årets Projektledare 2013 i Sverige», som var involvert da Facebook etablerte seg i Luleå i Sverige. Han vil fortelle om denne prosessen, også i forhold til et mulig datalagringssenter i Mo i Rana. Ranværingen Sverre Hansen som Gule Sider har skrevet om tidligere (les: https://www.mip.no/2014/fra-utskarpen-til-verden-som-marked/) skal fortelle om sitt liv som gründer og hvordan han har klart å skape over 1000 arbeidsplasser.

Det resterende programmet vil bli annonsert i løpet av de neste ukene.

Elever og studenter vil få invitasjon til konferansedelen
Smelteverket har også som mål å sørge for at framtidige ledere og arbeidstakere får et bedre eierskap til industrien.
– Vi, sammen med Kunnskapsparken Helgeland har en målsetting om å invitere 500 elever og studenter til konferansedelen ved Smelteverket, slik at de blir enda mer kjent med industri og mulighetene i Mo Industripark, Nordens største resirkuleringsklynge og en av landets største industriparker.
Vi vil bidra til å øke stolthetsfølelsen for heimplassen, forteller Arve Ulriksen.

Del Del Del