Andreas Morberg, prosesstekniker i Mo Industripark AS, avdeling MIP Energi.

Engasjert i mye

27 januar, 2014 10:23 Del Del Del

Andreas Morberg liker å ha mange utfordringer å henge fingrene i, og han engasjerer seg på flere områder enn det rent faglige i Mo Industripark AS.

På spørsmål om hvilke framtidsdrømmer han hadde som 15-16 åring, så blir Andreas sittende og se ut i luften litt, før han ærlig nok innrømmer:

– Jeg drømte vel først og fremst om å få meg ei dame, dernest en godt betalt jobb, vil jeg tro! Han ler, men konkluderer med at slik var det nok. Gullringen på fingeren tyder på at målet om dame er oppnådd.

– Joda, vi har feiret ett års bryllupsdag nylig, smiler han. Rent faglig har han også fått utfolde seg, etter at han først bestemte seg for hva han ville jobbe med. En av inspirasjonskildene var avdøde Bjørn Bjørkmo, daværende administrerende direktør i Mo Industripark AS.

 

Inspirert av Bjørn Bjørkmo

– Bjørn Bjørkmo holdt et inspirerende foredrag da jeg gikk på ungdomsskolen, der han fortalte om industrien og alle de mulighetene som ligger der. Jeg hadde ingen anelse om hva en jobb i industrien gikk ut på, men flere faktorer gjorde at jeg fikk lyst til å prøve meg i den retningen, forteller Andreas Morberg. Han valgte derfor Kjemi- og prosessfag på Kongsvegen videregående skole, og gikk ut derfra som fersk prosessoperatør.

– Jeg føler jeg traff godt! Jeg interesserer meg for fagområdene industrien har å by på, og liker det jeg holder på med. I MIP Energi driver jeg med vedlikehold på eksisterende anlegg, og planlegging og oppsett av nye anlegg. Det beste med jobben er at man får mye variert å holde på med, man må være fleksibel og kunne mye forskjellig, forteller Andreas.

 

Verneombud

– Jeg får også flere utfordringer ved at jeg er verneombud i avdelingen og hovedverneombud i Mo Industripark AS, i tillegg til at jeg er leder for bedriftsidrettslaget MIP BIL. Det er artig å skaffe seg erfaringer på flere områder, og så er det jo slik at det er behov for at noen engasjerer seg i slike ting, smiler han. Det han liker best med bedriften er at den gir han frihet under ansvar, og at det er en stødig bedrift. Det er godt innarbeidede kontrollrutiner og prosedyrer, og Andreas trives godt på arbeid og skryter av sine kolleger.

– Var industrien slik du tenkte deg den, da? spør vi.

– Jeg hadde som sagt liten formening om hvordan det var på forhånd, men fikk snart øynene opp for det. EKA Chemicals var en veldig god bedrift som gav meg et godt innblikk. Den bedriften var langt forut for sin tid sammenlignet med mange andre bedrifter i Norge, spesielt med fokus på HMS og gode rutiner. Der lærte jeg mye, som jeg så tok med meg videre til Mo Industripark, sier Andreas. Når han reflekterer over hvorfor det ble industriyrke på han, så tror han at det kan på en måte ha noe med gener å gjøre.

– Vi er typisk praktisk anlagt i familien, og vi må ha noe å henge fingrene i. Min far har vært i HelgelandsKraft i over 30 år, og min farfar jobbet på jernverket og var formann på Multimaskin AS før han pensjonerte seg. Dette har sikkert påvirket meg, iallfall ubevisst, avslutter Andreas Morberg.

 

 

Andreas Morberg er prosesstekniker ved Mo Industripark AS, avdeling MIP Energi

Andreas Morberg er prosesstekniker ved Mo Industripark AS, avdeling MIP Energi

 

Kort om Andreas Morberg

Navn: Andreas Morberg

Alder: 27

Hjemsted: Gruben

Bedrift: Mo Industripark AS, avdeling MIP Energi, prosesstekniker

Utdannelse: Prosessoperatør, Kjemi- og prosessfag ved Kongsvegen videregående skole

Arbeidserfaring: Har jobbet i 9,5 år, var først lærling på EKA Chemicals i Vika og jobbet der et år. Var deretter innom TAG Systems i noen måneder, før han begynte i Mo Industripark AS avdeling MIP Energi.

 

Se reportasjen fra MIP Magasin 2014 i pdf-format:

MIPmagasin_AndreasMorberg_ikkepaginert

 

Del Del Del