Ferroglobe sikrer videre drift og industriell satsing i Rana med langsiktig industrikraftavtale med Statkraft.

Ferroglobe Mangan Norge AS inngår 10-årig industrikraftavtale med Statkraft

1 oktober, 2018 11:07 Del Del Del

Statkraft og Ferroglobe Mangan Norge AS har inngått en ny langsiktig industrikraftavtale for perioden 2021 til 2030. Leveransen er totalt på 4,4 TWh, med årlige leveranser på omlag 0,44 TWh.

Kontrakten vil bidra til forsyning av kraft til Ferroglobes manganverk i Mo i Rana og avløser kontrakten Statkraft og Ferroglobe inngikk i 2005. Ferroglobe Mangan Norge AS eies 100 % av Ferroglobe PLC, sier selskapet i en pressemelding i dag.

– Vi har et godt og langvarig forhold til Statkraft, og jeg er glad for at vi har vært i stand til å sikre fornybar kraft til smelteverket vårt på konkurransedyktige vilkår. Langsiktighet, forutsigbarhet og riktig kraftpris er viktig for et selskap som vårt, og med denne avtalen sikrer vi bedriften med hensyn til videre drift og en fortsatt industriell satsing i Rana i mange år fremover, sier administrerende direktør i Ferroglobe Mangan Norge, Bjørn Ugedal.

– Vi er svært fornøyde med å forlenge vårt omfattende og langvarige samarbeid med Ferroglobe. Den kraftkrevende industrien i Norge er våre viktigste kunder. Det gleder meg at Statkraft lykkes med å inngå så mange nye kontrakter og med det viser at vi er konkurransedyktige og en foretrukket partner for industrien, sier Hallvard Granheim, konserndirektør for Markedsoperasjoner & IT i Statkraft.

Om Statkraft
Statkraft er et ledende internasjonalt selskap innen vannkraft og Europas største leverandør av fornybar energi. Konsernet produserer vannkraft, vindkraft, solkraft og gasskraft og leverer fjernvarme. Statkraft er en global markedsaktør innen energihandel og har 3500 ansatte i 16 land. Les mer om Statkraft her.

Om Ferroglobe Mangan Norge AS
Spanske Grupo FerroAtlántica S.A., et datterselskap av Ferroglobe PLC, kjøpte alle aksjene i Glencore PLCs smelteverk i Mo i Rana ved utgangen av 2017. Ferroglobe ble med det en av verdens største produsenter av ferro- og silikomangan. Bedriften i Mo i Rana produserer manganlegeringer i to smelteovner med en kapasitet på 125.000 tonn i året. Ferroglobe Mangan Norge omsetter for ca. 700 MNOK og har 85 ansatte.

Del Del Del