Administrerende direktør Pål Einar Olsen, og prosjektingeniør Bjørn Tore Hansen ved INVIS tilbyr 3D ingeniørtjenester.

Flytter nærmere kunden

20 februar, 2017 8:54 Del Del Del

Industrivisualisering AS (INVIS) har hovedkontor i Glomfjord, men anser industrimarkedet på Helgeland som så viktig at de nå etablerer egen base i Mo industripark.

INVIS er en totalleverandør av 3D ingeniørtjenester.
– Dette betyr at vi ved hjelp av høyteknologisk utstyr kan redusere industriens kostnader. Vi har utviklet tids- og kostnadseffektive metoder for bruk av 3D laserskanner og totalstasjon i forbindelse med konstruksjon av produksjonsutstyr. Mange av kundene er bedrifter innen landbasert industri og oljeindustrien, sier administrerende direktør, Pål Einar Olsen.

Råtøff, og nyttig

– Vi er åtte ansatte og har alle jobbet enten som sveisere, mekanikere eller elektrikere før vi tok ingeniørutdanning. Vi anser det som en stor fordel at vi har jobbet på gulvet. Det gjør at vi har en praktisk tilnærming til oppgaven som skal løses, sier prosjektingeniør Bjørn Tore Hansen.
INVIS startet opp i 2006 og er eneste bedrift i Nord-Norge som kombinerer 3D laserskanning med industrimåling og har sterk kompetanse på feltet.
– Noen går med tommestokk, eller bruker gamle tegninger, når de skal gjøre målinger i felt, men som man selv har erfart, de målingene blir forskjellig hver gang. De er ikke helt å stole på. 3D-skanneren er ikke bare råtøff, den er også nyttig. Den bruker 3,20 minutter på å måle opp et rom. Deretter bruker vi et speilreflekskamera med fisheye-objektiv for å drapere modellen slik at vi får på plass de riktige fargene, sier Hansen.
Han lager selv tegningene og 3D-modellene, noe som gjør at man kan ta med seg fabrikken inn på et møterom.
– Dette gjør at man kan se hvordan det vil bli seende ut før det bygges. Man kan i rolige omgivelser vise, trinn for trinn, hvordan jobben skal utføres før man har begynt.

Følger kundene
3D laserskanning og industrimåling brukes som underlag ved prosjektering, vedlikehold og modifikasjoner av anlegg og strukturer.
Tjenestene som tilbys er 3D-skanning hvor man innhenter store mengder informasjon på kort tid. Videre har de 3D-engineering hvor de lager konstruksjon og tegning av alle typer konstruksjoner og rørsystem, samt kapasitets- og styrkeberegning av konstruksjoner og rørsystemer. De tilbyr også  3D visualisering for prosjekteringsfaser hvor et helt anlegg kan visualiseres før byggingen starter, samt prosjektledelse.
– INVIS har flere prosjektledere med mange års erfaring fra industri som kan lede gjennomføring av multidisiplinære prosjekter fra konsept til ferdigstillelse, med fokus på omfang, tid, kostnad, kvalitet og risiko. Vi følger kunden i hele prosessen, sier Hansen.

 

Signaler fra bedriftene
INVIS har fire store kundegrupper.
– Vi fokuserer på anlegg med kontinuerlig drift, olje og gass, kraft og energi, havbruk og prosessindustri. Vi valgte derfor å etablere et kontor i Mo industripark fordi vi har fått signaler fra bedriftene her om at det ville vært enklere å bruke oss dersom vi var nærmere. I første omgang legger vi derfor opp til at vi skal være her en uke i måneden, sier Olsen.
INVIS flytter inn i Mo Industripark den 1. mars.

Del Del Del