Vegar Alterås, ingeniør ved Multiconsult AS

Flyttet med jobben til Mo

28 januar, 2014 10:01 Del Del Del

Vegar Alterås ville bli naturforvalter, men endte opp som ingeniør. Etter en periode i Trondheim jobber han nå i det relativt nyoppstartede kontoret til Multiconsult AS i Mo i Rana.

 

Egentlig så har ikke Vegar Alterås så mye befatning med industrien, bortsett fra noen prosjekter i Mo Industripark, men han synes lokaliseringa i Teknobygget inne i industriparken er gunstig. Han har vært involvert i prosjekter på Stigerplatået og etableringa til Wasco Coatings Norway AS ved Rana Industriterminal, men de siste par årene er det et helt annet prosjekt som har tatt mest tid.

 

Nyetablert på Mo

– Som veiplanlegger har jeg de siste par årene jobbet mest med et E6-prosjekt i Gudbrandsdalen, noe jeg startet med før Multiconsult AS etablerte kontor i Mo i Rana, forteller han. Båsmoværingen syslet med tanken om å flytte fra Trondheim og hjem til Mo i Rana, og da Multiconsult ville etablere avdeling i industriparken, så ble det et svært gunstig valg for Vegar. For et års tid siden ble selskapet etablert i Teknobygget i Mo Industripark, hvor de samarbeider med Ingeniørgruppen AS og Nordland Teknikk AS.

– Det er et samarbeid jeg ser fram til å fortsette med i årene som kommer. Det er mye kompetanse her. Jeg følger også med på planene om etablering av stor flyplass på Hauan i Rana, og det ville vært en godbit å jobbe med det prosjektet, sier Vegar Alterås. Han trives veldig godt i jobben, med varierte og spennende arbeidsoppgaver.

Naturforvalter ble det ikke

Egentlig ville Vegar bli Naturforvalter, og søkte i sin tid på utdanning innen det. Med minste mulige margin, nr. 1 på venteliste, så glapp den muligheten.

– Jeg søkte og kom inn på byggingeniørlinja ved Høgskolen i Narvik i stedet, og trivdes veldig godt med det. Jeg har alltid likt realfag, så dette passet meg godt. Da jeg var ferdig der så ble det tre år i Trondheim ved linja for teknisk planlegging, og under studietiden begynte jeg så smått å arbeide for Multiconsult, forteller han. Vegar er fornøyd med valgene han har gjort innen utdanning og yrkesliv, selv om han ikke kunne ha spådd framtida da han var 15-16 år gammel.

– Nei, da hadde jeg ikke anelse. Jeg drømte vel egentlig om å bli profesjonell fotballspiller den gangen. Gjør ikke alle tenåringsgutter det? ler han til slutt.

 

Kort om Vegard Alterås

Navn: Vegar Alterås

Alder: 32 år

Bedrift: Multiconsult AS, ingeniør i samferdselsteknikk

Hjemsted: Mo i Rana

Utdannelse: Byggingeniørlinja ved Høgskolen i Narvik, teknisk planlegging ved Høgskolen i Sør-Trøndelag, uteksaminert ingeniør i 2005.

Arbeidserfaring: Jobbet i Multiconsult AS siden studietiden.

 

Se reportasjen fra MIP Magasinet 2014 i pdf-format:

MIPmagasin_VegarAlteraas

 

Del Del Del