Forskerfabrikkens sommerskole

19 mai, 2017 11:21 Del Del Del

Det er ennå mulig å melde seg på Forskerfabrikkens sommerskole, et spennende tilbud for elever som skal begynne i 5, 6 og 7. klasse. Her venter glitrende krystaller, skjelettforskning og ville eksplosjoner.

I løpet av en uke får forskerspirene på spennende vis oppdage hvor kult realfag egentlig er. På sommerskolen skal det lages heftige vulkaner og man får forske på morsomme kjemiske reaksjoner. Kan vann eksplodere? Og hva er oppskriften på en metamorf karamell? På sommerskolen får man oppleve dette og mye mer.

Sommerskolen er for elever som skal begynne i 5., 6., eller 7. klasse til høsten.
Forskerfabrikkens Sommerskole arrangeres i uke 32 ved Lyngheim skole. Sommerskolen i Mo i Rana arrangeres med støtte fra Mo Industripark, Sparebank1 Nord-Norge og Sintef Molab.

– I Mo Industripark vil vi ha behov for mange forskere innen mange ulike områder i årene fremover. Vi vet at unger som får lov til å leke med forskning vil fatte interesse for faget og legge et godt grunnlag for at det kan bli et fremtidig yrkesvalg. Derfor støtter vi gjerne Forskerfabrikken som tilbyr et meget godt og gjennomarbeidet opplegg, sier markedssjef ved Mo Industripark AS, Jan Gabor.

Alle deltakere får hvert sitt steinsett med ekte bergarter og flotte krystaller. I tillegg får barna forskerbriller, kurshefte og t-skjorte til odel og eie.

Forskefabrikken er en sosial entreprenør som arbeider for at flere barn og unge skal bli interessert i realfag. For å nå de sosiale målene må man komme i kontakt med så mange barn som mulig. Interessen og tilbakemeldingene fra tidligere deltakere er svært gode og erfaringene viser at barn som går på Forskerfabrikkens sommerskole får økt interesse for naturfag. Kursene følger læreplanen og er et fint supplement til skolens tilbud.

For mer informasjon eller påmelding se https://customer.forskerfabrikken.no/open/event-classes.html?typeId=15,11

 

Del Del Del