"A-laget" på plass. Fv. Prosjektsjef hos IBKA Robert Monsen, høytrykksoperatør Gøran Johansen og Pål Johansen, begge IBKA, sikkerhetsansvarlig ved Celsa Øystein Aslaksen, vedlikeholdsoperatør Clas Johansen og Tor Mikkel Herring, begge fra Celsa Armeringsstål AS.

Fra demo til etablering på rekordtid

10 April, 2019 11:40 Del Del Del

Spesialisten innen industriell rengjøring, IBKA, besøkte tidligere i vinter flere av sine mulige kunder på Helgeland og har nylig bestemt seg for å etablere seg i Mo Industripark i løpet av 2019.

Ville settes på prøve
Smelteverkene ble i forkant av besøket i februar oppfordret av IBKA til å finne en utfordring som satte deres utstyr og personell på en virkelig prøve. Celsa Armeringsstål presenterte det mest utfordrende caset som IBKA fikk bryne seg på. Bedriften har over flere år har hatt utfordringer med sine nedløpsrør som har tettet seg fra tid til annen av ulike årsaker. Clas Johansen ved Celsa har arbeidet med nedløpet over flere år og uttalte på forhånd at de hadde prøvd det meste uten å lykkes.

 Dersom IBKA får åpnet dette nedløpet, blir jeg virkelig imponert» sa Johansen i forkant av testen.

Effektiv løsning
Med blokkeringer i røret 7-8 meter lengre inn enn entringspunktet, var det en spent forsamling som ville se om selskapet kunne løse jobben ved hjelp av sin “superhøytrykkspumpe” som kan trykke opp til 3000 bar og 270 liter i minuttet. Jobben viste seg å være en smal sak for IBKA, som kun trengte 6 minutter for å åpne røret.

Sikkerhetsansvarlig i Celsa Armeringsståel Øystein Aslaksen la også fornøyd merke til at IBKA uten anmodning sikret området helt etter boka.

 Skulle bare mangle, kom det fra Pål Johansen i IBKA som sammen med kollega Gøran Johansen utførte jobben. – Høyt trykk betyr større fokus på sikkerhet og HMS, kom det forklarende fra Gøran Johansen.

IBKAs høytrykksoperatør Pål Johansen viser og forklarer hvordan utstyret ser ut og benyttes til de ulike oppgavene. Ingenting å si på interessen!

Etablerer seg i Mo Industripark
IBKA har vært rundt hos de forskjellige bedriftene og presentert utstyr og løsninger og ser store muligheter i dette markedet.

Vi ønsker å være en bidragsyter for produksjons enhetene her på Mo med den erfaringen vi har fra andre industribedrifter i Norge, vi synes også området rundt Mo er meget spennende fra Elkem Salten i nord til Alcoa i sør, konstaterer Robert Monsen.

Selskapet har nylig annonsert at de etablerer sine tjenester i Mo Industripark, og leter nå etter medarbeidere med base i Mo i Rana!

 

 

Del Del Del