Martin Thomassen, industrimekaniker i Momek Services AS.

Fra gård til mekanikk

28 januar, 2014 19:17 Del Del Del

Det var mye skruing og mekking hjemme på gården, så jeg visste jeg hadde lyst til å drive på med noe i de baner, forteller Martin Thomassen.

Martin Thomassen er oppvokst i Utskarpen, og begynte å jobbe hos Momek Services AS i månedsskiftet august/september, etter endt læretid. Han var tidlig klar over hva han ville bli.

– For 4-5 år siden hadde jeg ikke helt bestemt meg for hva framtida skulle bringe, men jeg var helt sikker på at jeg skulle bli mekaniker av noe slag. Derfor var det et bevisst valg da jeg bestemte meg for fagene på Kongsvegen. Ut over det så var det vel bare bilsertifikat og penger jeg tenkte på da, gliser Martin.

 

TBM i Korgen

I skrivende stund er Martin Thomassen i Korgen og jobber med klargjøring av TBM (Tunnel Boring Machine) som skal lage nytt vannløp til Nedre Røssåga kraftverk. Der driver han med sveising og montering av vognene som skal slepes bak TBM.

– Det som er så bra med Momek er at det er mange store og viktige oppdrag som man får prøvd seg i, det er skikkelig spennende. Det er mye forskjellige prosjekt på gang, og jobben kan innebære reising og nye opplevelser. Det liker jeg, forteller Martin. Som utdannet industrimekaniker får han varierte arbeidsoppgaver, selv om det er sveising han driver mest med for tiden.

– Man gjør gjerne det man er flinkest til, forteller han. Og berømmer samtidig arbeidsmiljøet og kolleger. Som relativt fersk i bedriften har han funnet seg godt til rette.

– Dette er en seriøs bedrift som har vokst mye på kort tid, og her er det ordnede forhold for de ansatte, sier han.

 

Offshore lokker

Om framtida så spår han ikke så mye, men vil gjerne fortsette i Momek, og kanskje prøve seg offshore.

– Det kan være gode muligheter til å reise ut og prøve seg offshore, med den turnusen Momek har. Jeg kan ta off- shorekurs her, og så eventuelt få prøvd meg i en periode for å se om dette er noe for meg. Vi får se hva det blir til, smiler Martin Thomassen.

Kort om Martin Thomassen

Navn: Martin Thomassen

Alder: 20 år

Bedrift: Momek Services AS, industrimekaniker

Hjemsted: Utskarpen i Rana

Utdannelse:    VG1 Teknikk og industriell produksjon og VG2 Industriteknologi ved Polarsirkelen videregående skole avdeling Kongsvegen.Arbeidserfaring: Er oppvokst på gård og har jobbet en del hjemme, samt en del sommerjobber rundt omkring i bygda. 3 uker utplassering hos CANTEC i Tyskland, og 1 års utplassering og 2 års læretid hos Momek. Ansatt i Momek Services AS siden høsten 2013.

 

Se reportasjen fra MIP Magasin 2014 i pdf-format:

MIPmagasin_MartinThomassen

 

 

Del Del Del