Frode Berg er spent og gleder seg til å begynne som lege ved Helse og Sikkerhet SA.

Frode Berg ansatt som lege på Helse og Sikkerhet

9 januar, 2024 10:00 Del Del Del

Frode Berg er ansatt som ny lege ved Helse og Sikkerhet SA. Han kommer fra stillingen som kommuneoverlege i Rana kommune. Dermed blir det nå to leger ved bedriftshelsetjenesten i Mo Industripark.

Daglig leder ved Helse og Sikkerhet (HESI), Håvard Sund, forteller at Berg starter ved HESI i april, og blir dermed en av to leger i heltidsstilling ved bedriftshelsetjenesten. Bakgrunnen for ansettelsen er at HESI har økt kundeporteføljen og aktiviteten de siste årene. De har allerede økt staben fra 9 til 14 ansatte de siste par årene, og ansettelsen av Berg kommer på toppen av dette.  

Etter å ha vært kommuneoverlege siden 2015, har Frode Berg et ønske om å igjen få jobbe direkte med pasienter.

– Jeg er spent og gleder meg til å begynne. Selv om jeg ikke har erfaring fra bedriftshelsetjenesten fra før, så er det flere ting som er gjenkjennbart. Jeg vet at jeg har mye å lære, men håper og tror at jeg har noe å bidra med, sier Berg.  – Jeg har hatt litt kontakt med daglig leder i HESI Håvard Sund i rollen som kommuneoverlege, og har likt kombinasjonen av seriøsitet og ambisjoner, og også fått inntrykk av at helse og sikkerhet er en fin arbeidsplass, sier han.  

Berg ble et kjent fjes i Rana under koronaepidemien, da kommunen blant annet måtte iverksette restriksjoner, drive smittesporing og organisere vaksinering. 

Daglig leder ved HESI Håvard Sund gleder seg til å få Berg på plass. Han sier at ansettelsen vil gjøre det langt lettere å gjennomføre konsultasjoner og bruke bedriftslegen mer arbeidshelserettet.  

– Nå kan bedriftslegen ha en mer aktiv rolle ute i bedriftene med forebyggende arbeid, informasjon og målrettede tiltak sammen med bedriftene. Vi kommer også til å få mer samarbeid mellom de ulike faggruppene og bedriftslege om blant annet risikokartlegging, sier Sund.  

Sund er stolt av ansettelsen og mener dette ytterligere styrker HESI som solid helseaktør.  

– Når vi nå ansetter Frode, med hans erfaring som kommunelege, styrker vi laget og får løftet verdiene av HMS-arbeidet til kundene våre.  

HESI er en attraktiv arbeidsplass, og får inn mange søkere når stillinger lyses ut.  

– Sist gang vi utlyste en stilling som bedriftssykepleier fikk vi inn 47 søkere, så det sier jo sitt, avslutter Sund.

Del Del Del