Gasellevinner fra Helgeland

25 november, 2015 10:53 Del Del Del

Hvert år kårer dagsavisen Dagens Næringsliv (DN) gassellebedrifter i hvert av de 19 fylkene i Norge, hvor en bedrift tilslutt vinner tittelen Årets gasellebedrift. I år var hele 89 bedrifter i Nordland kvalifisert til årets gaselleranking.

De kvalifiserte bedriftene konkurrerer om tittelen Årets galsellebedrift. Dagens Næringsliv vil i de neste ukene kåre gasellevinnere i samtlige fylker i Norge, for så å presentere vinneren på finalearrangementet i Oslo 9. desember.

I år vant Kvarøy Fiskeoppdrett årets Gaselle i Nordland og er dermed videre i kåringen. Det er den bedriften som tilfredsstiller alle kriteriene og har størst økning som vinner Årets gasellebedrift i Norge.

Av de 89 kvalifiserte bedriftene fra Nordland var det til sammen 25 bedrifter fra Helgeland fordelt på 11 bedrifter fra Rana, tre fra Alstahaug, to fra Lurøy, to fra Herøy, to fra Brønnøysund, to fra Vefsn, en fra Nesna, en fra Dønna, og en fra Træna. Nordland fylke har totalt 3,6 prosent av Norges gasellebedrifter.

DN fokuserer på nyheter innen økonomi, politikk, nærings- og samfunnsliv, og har kåret gasellebedrifter siden år 2003. For å kvalifisere seg til en gasellebedrift må aksjeselskapene i løpet av en fireårs periode ha doblet driftsinntektene fra minimum en million kroner det første året, i tillegg til at driftsresultatet samlet skal gå i pluss. Dette må dokumenteres med regnskapet levert til Brønnøysundregisteret. Årets bedrifter ble vurdert fra perioden 2011 til 2014.

 

Les mer om hva som skal til for å bli gasellebedrift

Se oversikt over alle gasellebedriftene

Del Del Del