Mo Industripark AS skal opprette slike avfallsstasjoner ved Arctic Race og Norway-traséene, og knytte aktivitet ved disse til gjenvinning og bærekraft.

Gjenvinning og bærekraft under Arctic Race

4 mai, 2016 15:38 Del Del Del

Under Arctic Race of Norway skal Mo Industripark AS demonstrere gjenvinning og bærekraft i praksis.

Syklistene som deltar i Arctic Race of Norway kommer til å få utdelt både mat og drikke underveis i løpet.

For å unngå at naturen blir forsøplet med drikkebegere og matavfall, vil MIP AS sette opp en gjenvinningsstasjon på et punkt i løypa.

Omtrent midtveis i løpet, på hver trasé, vil det bli satt opp en stasjon for utdeling av mat og drikke. Et stykke etter dette punktet vil det bli satt opp en ny stasjon, der syklistene skal kaste fra seg rester og drikkebegere.

– Der vil vi ta en posisjon, med oppsamling av avfallet, og knytte aktiviteten der opp mot gjenvinning og bærekraft, sier markedssjef i MIP AS, Jan Gabor.

Mo Industripark AS har gått inn som sponsor for Arctic Race of Norway ettersom man anser på dette som en flott anledning til å promotere industrien på Helgeland og synliggjøre mulighetene i Mo Industripark og Rana kommune, til besøkende under rittet og til titalls millioner tv-seeere rundt om i Europa. Med “Go green – go arctic” som slagord og tiltak og innslag kretsende rundt dette, skal ambisjonen om å være en grønn industripark i verdensklasse, være en grønn tråd i hvordan MIP AS skal fremstå.

Arctic Race of Norway går over fire etapper, fra og med 11. august til og med 14. august. Første etappe er Fauske – Rognan, andre etappe er Mo i Rana – Mosjøen – Sandnessjøen, tredje rittdag er traséen Nesna – Mo i Rana – Korgfjellet, mens siste etappe går fra Polarsirkelsenteret til Bodø.

Del Del Del