Administrerende direktør ved Glencore Manganese Norway, Bjørn Ugedal, ser flere fordeler ved å bli en del av internasjonale Ferroglobe.

Glencore får nye eiere

6 desember, 2017 9:27 Del Del Del

I november ble det offentliggjort at spanske Grupo FerroAtlántica S.A., et datterselskap av Ferroglobe PLC, har kjøpt alle aksjene i Glencore Manganeses smelteverk i Mo i Rana og Dunkirk, Frankrike.

Partene forventer at avtalen skal ha fått nødvendige godkjennelser og utført transaksjoner i løpet av første kvartal 2018. Det nye navnet blir Ferroglobe Mangan Norge AS.
– Dette er en prosess som har pågått en stund. Glencore skal fortsette trading av ferdigproduktene og fremdeles bruke de samme råvarene, og så skal de nye eierne ta seg av driften. Vi tror dette kommer til å bli bra. Vi får flere manganverk å samarbeide med og sammenligne oss med i tillegg til at vi kan dra nytte av erfaringene deres. Det kan være en fordel, sier administrerende direktør i Glencore Manganese Norway, Bjørn Ugedal.

Spent på nye eiere
Oppkjøpet av Glencore-anleggene i Frankrike og Norge gir Ferroglobe en unik mulighet til å ta større markedsandel i manganlegeringsindustrien.
– Glencore har vært en bra eier og investert mye i verket i Mo i Rana, men forhåpentligvis går det fra godt til bedre. De nye eierne kommer før jul for å presentere seg for bedriften og bli kjent med oss, forteller Ugedal og legger til.
– Ferroglobe PLC er verdens største enkeltaktør på ferrosilisium og Europas største på mangan, så dette blir spennende.

Vekstfremmende
I en pressemelding uttaler administrerende direktør i Ferroglobe, Javier López Madrid, at oppkjøpet av Glencores manganbaserte legeringsanlegg i Europa representerer et første skritt i gjennomføringen av deres strategi.
– Dette gir betydelige vekstmuligheter og styrker Ferroglobes eksisterende plattformer, uttrykker López Madrid. Selskapet, som er over hele verden, har store ambisjoner for fremtiden.

– Vi er glade for mulighetene denne transaksjonen gir for å forbedre tjenesten vi tilbyr våre kunder, tar vare på effektiviteten og fremmer vår vekst.

 

FAKTA OM FERROGLOBE PLC

  • Selskapet har hovedkontor i London men er representert en rekke steder i verden, deriblant i Spania, USA, Frankrike, Canada, Sør-Afrika, Argentina, Venezuela og Kina.
  • Gjennom oppkjøpet av smelteverkene i Norge og Frankrike vil Ferroglobe bli en av verdens største produsenter av ferro- og silikomangan og får en forventet årsproduksjon på over en halv million tonn.

 

Del Del Del