Glencore har overtatt Vales smelteverk i MIP

1 november, 2012 13:41 Del Del Del

Den 1. november fikk Vale Manganese Norway AS nye eiere. Bedriften eies nå av det sveitsiske multinasjonale selskapet Glencore, og Ranabedriften har fra samme dato endret navn til Glencore Manganese Norway AS.

Smelteverket i Mo Industripark var fra 2003 et brasiliansk eid selskap med hovedkontor i Rio de Janeiro.

 Glencore er et av de største konsernene i verden. Hovedkontoret ligger i Sveits, og de har virksomheter i 33 land i hele verden, og i alt har de ca. 58.000 ansatte.
Administrerende direktør Bjørn Ugedal og hans kollegaer ved Glencore Manganese Norway ASopplever at eierskiftet i bedriften er ei fremtidssatsing for Glencore, og de vil fortsette å skape konstruktive forbindelser for å sikre levering av kvalitetsprodukter og tjenester.
– De økonomiske kravene som Glencore vil stille vil neppe bli så forskjellige fra det vi er vant med fra eierne av Vale. Vår type virksomhet lever i et tøft, internasjonalt marked, og det vil fortsatt være krevende konkurranse innenfor vår bransje, som virker i  en konkurranseutsatt globalt marked. Det bestemmer mye av de kravene vi må etterleve, understreker Bjørn Ugedal.
Til Gule Sider sier han at virksomheten vil fortsette slik de hittil har drevet den inntil de kjenner bedriften bedre.
Del Del Del