Svein Jæger Hansen valgte Mo Industripark og Imtas som lokasjon for en stor reportasje om grillmat i Vi Menn. Foto: Peter Nagy/Vi Menn

Grillmat og industri i verdensklasse

13 juni, 2017 8:25 Del Del Del

 

Mo Industripark ble kulisse for en aktivitet litt utenfor kjerneområdet da Svein Jæger Hansen og Vi Menn tok turen for å lage en reportasje – om grillmat. Imtas stilte sporty opp med lokaler på kort varsel da Hansen ønsket å vise fram kokkekunsten sin i industrielle omgivelser.

God stemning
– Dette var en annerledes dag på verkstedet, sier forretningsutvikler i Imtas, Stian Bohlin. Nå er karene på Imtas vant til å håndtere de utroligste av utfordringer i verkstedet, men sjelden av dette slaget.
Bohlin tok en rundtur med Peter Nagy slik at han fikk fotografert mengder slagg, skrap og kraner i industriparken.
– Deretter laget Jæger Hansen en deilig 7-retters meny inne på verkstedet. Alt fra elgburger til kreps og kamskjell. Når rettene var ferdig fotografert var de ”up for grabs”, og da forsvant både smitt og smule. Det var veldig god stemning i verkstedet den dagen.
Både Jæger Hansen og Nagy er gledesspredere som lager god stemning der de går.
– De er herlige mennesker og de står ikke bakerst i skoene.

Guttene på Imtas fikk hjelpe til og fyrte blant annet opp grillen med skjærebrenner. De laget gnistsprut og det  som måtte til for å iscenesette noen tøffe bildemotiv.
– De ansatte synes dette var en kul måte å bli markedsført. Vi har en visjon om å være en arbeidsplass hvor man har det artig. Jeg regner med at en del av gutta på Imtas har bladd i et Vi Menn-magasin tidligere, så da er det jo morsomt at de får se og lese fra egen arbeidsplass, sier Bohlin.

Unikt industricluster
– Dette er det autentiske industrisamfunnet, og da får man ganske tøffe bilder.
Nå håper vi at mange leser artikkelen. Andre må få vite at det finnes et unikt industricluster her i Rana. Her finnes en kompetanse som er bygd opp for å serve verksted og smelteverksindustrien. Det finnet et kompetansemangfold her i Rana og vi må tørre å slå oss litt på brystet og vise oss frem, sier Bohlin.

– Industrien i Mo Industripark er verdensledende på mange områder, sier Trine Fredriksen, informasjonssjef i Mo Industripark AS. Vi har høy kompetanse, og utgangspunktet er en råvare i verdensklasse; ren norsk vannkraft. Derfor synes vi det er stor stas at Svein Jæger Hansen valgte Mo Industripark og Imtas som lokasjon for denne reportasjen. At industri og kultur henger tett sammen ser vi mange eksempler på her på Mo, og nå også matkultur og industri – i verdensklasse.

 

Del Del Del