Hæhres gravemaskiner på vei til Mo i Rana med båt
Hæhres gravemaskiner er på vei til Mo i Rana. Her fra båt ved Måløy. Foto: Hans Jørgen Grøterud Hæhre

Hæhre Entreprenør AS setter i gang med Freyr-tomta i Mo Industripark

18 januar, 2022 9:32 Del Del Del

Mo Industripark AS har inngått en avtale med Hæhre Entreprenør AS om å sette i gang de forberedende arbeidene på tomta i Mo Industripark hvor Freyr Batterys gigafabrikker er planlagt.

Det er Hæhre Entreprenør AS som skal gjennomføre arbeidet, og de har allerede en maskinpark på vei til Mo i Rana med båt. Arbeidene skjer på den såkalte Sentraltomta i Mo Industripark, og formålet er å sikre framdrift på det planlagte arbeidet med batterifabrikkene fram mot Freyrs endelige investeringsbeslutning på gigafabrikk, som er ventet i løpet av første halvår i år.

Administrerende direktør i Mo Industripark AS, Arve Ulriksen, er godt fornøyd med at arbeidet starter opp.

-Vi er veldig glade for at vi nå får satt i gang arbeidene på sentraltomta. Detter er viktig for å understøtte Freyr sitt ønske om en rask framdrift på byggingen av gigafabrikkene, om vedtaket om byggestart fattes, sier Ulriksen.

Direktør Eiendomsutvikling Jan Gabor i Mo Industripark AS sier at samarbeidet med Freyr har vært godt.

-Vi har et svært godt samarbeid med Freyr på anbudsprosessen og kontrahering av entreprenører, og de stiller med gode garantier sånn at vi sikrer framdriften her, sier Gabor.

Også Executive Vice President Operations i Freyr Battery, Tove Nilsen Ljungquist, er fornøyde med at Mo Industripark AS (MIP) er godt i gang med de forberedende arbeidene på sentraltomta.

-Vi er svært fornøyde med at MIP har valgt en entreprenør som kan levere god framdrift, og som har stor kapasitet til denne typen store prosjekter. Vi er i ferd med å planlegge for en stor byggeaktivitet, og dette er første av flere mulige kontrakter, sier Ljungquist.

Del Del Del