Haneseth Energi får mer plass

15 desember, 2022 16:51 Del Del Del

Haneseth Energi har vokst mye de siste årene, og på et tidspunkt hadde de ikke noe valg: De måtte ha mer plass. I høst kunne de åpne et nytt flott tilbygg, med moderne og innbydende lokaler utsmykket av en interiørarkitekt.

Omsetningen til Haneseth Energi har økt kraftig de siste årene, fra 20 millioner kroner i 2018 til 65 millioner kroner i 2021. Med flere oppgaver økte også behovet for flere ansatte, og de har nå totalt 25 ansatte i bedriften. Dermed fikk de også behov for større lokaler. Heldigvis slapp de å bestille flyttebiler. De nye lokalene er nemlig satt opp som påbygg til eksisterende bygg, og oppfyller nå behovene for flere kontorer og fellesareal.

Strategisk plassering
– Da vi skjønte at vi trengte større lokaler, vurderte vi selvsagt alle muligheter. Også det å investere i eget nytt bygg. Men vi har en strategisk god plassering her i industriparken, så vi ønsket å videreføre leieavtalen med Mo Industripark, sier daglig leder i Haneseth Energi Øyvind Brattland.

Dermed tok Brattland kontakt med Mo Industripark med et ønske om å få på plass et tilbygg til de eksisterende lokalene. Bygginga startet tidlig på våren 2022, og bygget var klart til innflytting allerede samme høst.

F.v.: Daglig leder i Haneseth Energi, Øyvind Brattland under overtakelsen av de nye lokalene, her sammen med Eirik Michalsen i Mo Industripark AS.

Viktig for arbeidsmiljøet
Brattland mener også at det er viktig for arbeidsmiljøet at lokalene er innbydende og gode å jobbe i. Det leide derfor inn en interiørarkitekt, Lene Høgli fra Smart Løsning.

– Vi har fått hjelp til blant annet inventar, lys, farger, møbler og veggpynt. Hadde vi skulle prøvd og gjort dette selv, ville vi nok raskt ha endt opp med hvite vegger med reklamekalendre til pynt.

Lys og lyd er også viktig for arbeidsmiljøet, sier Brattland.

– Vi har støydempende materialer på vegger, tak og gulv, sånn at vi får en behagelig akustikk. I tillegg har vi fått hjelp til lyssetting, og vi har installert smarte lyssystemer, sier han.

De ansatte er fornøyde med nye innbydene felleslokalene som er innredet av Lene Høgli fra Smart Løsning.


Nytt kjøkken og kantineområde.

Fra småkraft til totalleverandør innen vann og kraft
Bedriften startet opp i 2002 med navnet Minikraft. Våren 2017 ble de en del av Haneseth-gruppen og skiftet navn til Haneseth Energi. Kontoret i Mo i Rana er den eneste lokasjonen for Haneseth Energi, men samtidig er de en del av et konsern med 500 ansatte i hele landet. Dermed kan de dra nytte av bred kompetanse i Haneseth Gruppen, samtidig som de kan spesialisere seg på sine områder.

Haneseth Energi jobber innenfor fire hovedområder: Automasjon, høyspent, mekanisk verksted, og prosjektledelse. Nedslagsfeltet er i stor grad i Nord-Norge og Trøndelag, men de har hatt oppdrag både i resten av landet, og i utlandet. De har levert til både Afrika og Amerika.

– Vi har i stor grad vår kjernevirksomhet innenfor kraftproduksjon og høyspent, men også innenfor vannhåndtering. Vi prosjekterer blant annet vanntilførsel til både kraftverk og landbasert oppdrett, i tillegg til tilstøtende prosjekt innenfor overvannshåndtering, sier Brattland.

Et fantastisk industrimiljø
Haneseth Energi har flere produkter innenfor egen merkevare, blant annet vannturbiner med eget design og utstyr til oppdrettsnæringa. Nå er de også i gang med å etablere et spesialverksted for sveising av aluminium, etter at de har ansatt en spesialist innenfor dette fagfeltet.

Framover har de tegnet en rekke intensjonsavtaler og er på vei inn til større prosjekter også framover. Brattland mener at en sentral nøkkel til suksessen så langt, har vært kompetansemiljøet i Rana-industrien.

– Grunnen til at vi har lykkes i så stor grad med egenproduksjon, utvikling og innovasjon, er at vi er tilknyttet et fantastisk industrimiljø her i Mo Industripark. Vi samarbeider tett med selskaper som Altimo, Miras Solutions, Grotnes Steel og Momek. Det kan ikke understrekes nok hvor viktig slike sterke innovasjonsmiljøer er, avslutter Øyvind Brattland.

Del Del Del