Truls Berg Haugen fikk overrakt medaljen for lang og tro tjeneste av adm. di. i daværende iTet, Hans Albert Nilsen.

Hedret for tre tiår hos samme arbeidsgiver

4 februar, 2020 9:09 Del Del Del

En intetanende Truls Berg Haugen ved tidligere iTet Mo i Rana, nå Braathe Gruppen, mottok på tampen av 2019 Medaljen for lang og tro tjeneste, en utnevnelse til arbeidstakere som har vært ansatt hos samme arbeidsgiver i minst 30 år.

Smalt som en bombe
Det Kongelige Selskap for Norges Vel deler ut Medaljen for lang og tro tjeneste, som arbeidsgiver må søke om på vegne av sine mest trofaste ansatte. Det var daværende administrerende direktør i ITet, Hans Albert Nilsen, som sendte inn søknaden på vegne av Truls, uten at han selv var klar over det.
-Vi var samlet til julebord på Meyergården da det som i utgangspunktet skulle være en tale fra administrerende direktør til de ansatte, men viste seg å være noe helt annet. Alle andre i rommet var klar over hva som skulle skje mens jeg stod der og ante fred og ingen fare. Det smalt som en bombe da jeg skjønte hva som foregikk, smiler Truls.

Overrekkelsen ble godt mottatt blant alle ansatte.
– Truls var både stolt og rørt av å motta denne hedersbevisningen. Stemningen var høy og alle var stolte på selskapets og Truls sine vegne. Det var meget fortjent, forteller Nilsen.

Tro mot sin arbeidsplass
Den 3. desember 1888 mottok fem kvinner og fire menn de første medaljene for lang og tro tjeneste, og siden har flere tusen arbeidstakere i både offentlig og privat sektor mottatt denne medaljen. Det gjør den til en av de eldste fortjenestemedaljene som fortsatt blir utgitt i Norge.
-Det er en stor ære å bli tildelt en slik utmerkelse. Det er jo ikke noe som skjer hver dag og er et bevis på at man har vært tro mot arbeidsplassen sin. Den står utstilt hjemme i stuen i en bok som inneholder medaljen og et diplom med navn og utmerkelse. I tillegg fikk jeg flaske champagne, så det var jo bare moro, forteller Truls.

Gir 100%
Når arbeidsgivere søker om denne fortjenestemedaljen på vegne av sine ansatte, er det et bevis på at man som arbeidstaker har betydd mye for bedriften. Medaljen blir også et håndfast symbol på at man representerer solide verdier og har gjort en god innsats for arbeidsgiver over flere tiår.
-Jeg skal ikke legge skjul på at jeg ble rørt da jeg mottok fortjenestemedaljen, sier Truls.

 Synliggjøring av trofaste ansatte er viktig for selskapet.
– Vi har en kultur for å hedre medarbeidere som har vært lojale og som har vært med på utvikling av både selskapet og seg selv. Det er derfor naturlig for oss å søke denne utmerkelsen for å synliggjøre vår takknemlighet ovenfor disse viktige representantene for selskapet. Truls er en medarbeider som gir 100% i jobben sin og har en unik kundeorientering, slår Nilsen fast.

I tykt og tynt
I en tid der det blir stadig vanligere å bytte jobb hyppig, blir det nok færre og færre som blir hos samme arbeidsgiver i tre tiår. Derfor er det kanskje litt ekstra stas at arbeidsgivere løfter frem de som blir på samme arbeidsplass i tykt og tynt år etter år.
– Siden jeg startet for 30 år siden har selskapet skiftet eiere en rekke ganger. I en periode var vi bare 3 ansatte, mens i løpet av utskiftningene har jeg hatt tusen «kolleger». Jeg er ikke helt sikker på om det blir 30 år til, men når det er sagt har jeg ingen planer om å bytte jobb. Om jeg jobber her frem til jeg når pensjonisttilværelsen, vil jeg runde 50 år hos samme arbeidsgiver, og det skal du ikke se bort ifra. Man får påfyll av energi av slike utmerkelser, avslutter Truls.

Vi gratulerer Truls med utmerkelsen og håper han blir å se i Mo Industripark i mange år fremover.

Har du noen ansatte i din bedrift som har jobbet der i minst 30 år som fortjener medaljen for lang og tro tjeneste? Se medaljen.no.

 

Om Braathe Gruppen

  • Kjøpte opp iTet sent i 2019, driften videreført
  • Leverer en rekke IT tjenester til offentlige og private virksomheter
  • Lokal gren i Mo i Rana lokalisert i vinkelen i Mo Industripark
  • Antall ansatte på Mo: 9
  • 75 ansatte ble med over til Braathe Gruppen etter oppkjøpet
Del Del Del