MIP Eiendom er på plass for å innvie de nye lokalene sammen med Helse Nord IKT.

Helse Nord IKT på plass i nye lokaler i Gulbygget

3 mai, 2024 10:05 Del Del Del

Helse Nord IKT inngikk i fjor en ny og langsiktig leieavtale med Mo Industripark AS om leie av lokaler i Gulbygget i Mo Industripark. I februar flyttet Helse Nord IKT inn til nye fine lokaler.

Helse Nord IKT har ansvaret for drift, forvaltning og utvikling av felles IKT-systemer for alle sykehusene og helseforetakene i Helse Nord. De betjener 19 000 IKT-brukere 24 timer i døgnet, sju dager i uka.

IKT-bedriften leverer teknologiske løsninger og tjenester til sykehusene i Nord-Norge, og har 490 medarbeidere fordelt på 11 lokasjoner.  Hovedkontoret ligger i Tromsø, hvor det jobber rundt 285 ansatte.

For et halvt år siden hadde avdelingen i Mo i Rana 12 ansatte. I dag er de 16, og blir 18 ansatte fra første mars.

Ken Gunnar Mathisen tar det første kakestykket og innvier dermed de helt nye lokalene til Helse Nord IKT.

– Vi har tredoblet antall ansatte i Mo i Rana i løpet av halvannet år, og vi har planer om å voksne ytterligere. Derfor er vi kjempeglade for å ha inngått en langsiktig leieavtale med MIP her i Gulbygget, sier senior IT-konsulent, Maiken Rundmo Jamtli.

– I mars starter det to senior IT-konsulenter som skal jobbe med kliniske systemer, legger Jamtli til.

 

Avdelingen på Mo hadde allerede kontorlokaler i Gulbygget, men disse var midlertidige.

– Vi har nærmest bodd med flytteesker i midlertidige lokaler siden mars 2022, så det var helt fantastisk å flytte inn i nye lokaler som er tilpasset oss. Det forrige lokalet var veldig soneinndelt. Her er vi mer samlet, noe som er mer tilpasset oss og hvordan vi jobber, sier Jamtli.

Og de nye leietakerne er svært fornøyde med de nye lokalene.

– Det var utrolig godt å komme på plass. Her har vi kontorplass til 20 personer, i tillegg til fellesareal, ett møterom og et stort spiserom, forteller Jamtli.

– Vi er svært fornøyde med samarbeidet med MIP under oppbygging av nye lokaler, og vi har følt oss ivaretatt og sett fra første stund og gjennom hele byggefasen, legger Jamtli til.

Helse Nord IKT har allerede kjent på noen av fordelene ved å være i Gulbygget.

– Nå møter vi naboene våre i gangene hele tiden, noe som er veldig trivelig. Vi har faktisk også et fellesareal rett utenfor inngangen, hvor det står et bordtennisbord som tilhører Sintef. Kanskje blir vi invitert med på bordtennis-konkurranse av våre nye naboer en dag, avslutter Jamtli.

Helse Nord IKT:

  • Helse Nord IKT har ansvaret for drift, forvaltning og utvikling av felles IKT-systemer for alle sykehusene og helseforetakene i Helse Nord.
  • Ble etablert i 2006 og tok for å samle IKT-driften som før hadde vært spredd ut på hvert enkelt sykehus.
  • Har 490 ansatte fordeler på 11 lokasjoner. Hovedkontoret ligger i Tromsø med 285 ansatte. I kontorene i Gulbygget er det 18 ansatte.
Del Del Del