Her jobber jeg: Informasjonssjef ved Mo Industripark AS.

27 juli, 2012 14:13 Del Del Del

 

Etter 19 år i industrien synes Ivar Hartviksen arbeidet fremdeles er lystbetont. Spesielt når han får jobbe med film.

– PCen er utvilsomt det verktøyet jeg bruker mest. Oppgavene mine er å følge opp de andre i avdelingen og sørge for at blant annet Gule Sider og MIP Magasinet har fremgang. Så har jeg ansvar for kommunikasjon med eksterne aktører, for eksempel ved omvisninger eller politikere som ønsker orientering. Det er mye skriving, publisering på internett, bildebehandling, regnskapskontroll og e-poster. Mange e-poster!

Av og på har jeg jobbet i Ranaindustrien siden 1971, og jeg har jobbet med informasjon for industrien fra 1986. Jeg har jobbet på blokksaksa på valseverket og vært produksjonsarbeider på pelletsverket. Det gjør at jeg har kjent skiftrytmen på kroppen, jeg kjenner kaffepraten og da blir det lettere å sette seg inn i hvordan miljøene her er. Å komme i prat med folk og skjønne hvordan de har det er viktig i arbeidet som informasjonssjef.

Ut av vinduet ser jeg E6 på Skansen og stjerneblokkene på Langmoheia. De få gangene jeg ser ut av vinduet er det for å registrere været og planlegge bekledningen om jeg skal ut å gjøre et intervju. I dag blir det nok en ulljakke. Kanskje en frakk utenpå også.

Kalenderen på pcen og på veggen er viktig for å planlegge dagen. Det første jeg gjør om morgenen er å lese aviser for å se om det er noe som krever å undersøkes eller må følges opp umiddelbart. I dag har jeg jobbet med å skaffe rettigheter til en film og planlegge en DVD som vi lager for Coop Helgeland. Dette er lystbetont arbeid jeg gjerne gjør mer av.

Det blir mye papir i det å skrive. Jeg skriver ut versjoner, korrekturer, noterer meg endringer og tips fra andre. Papiret er en måte å strukturere arbeidsoppgavene på. Da blir det en del bunker som mellomlagres på bordene før det kommer i permer eller kastes. Det kan se ut som om det flyter litt, men jeg har kontroll.

Verneskoene og hjelmen henger 3 meter fra skrivebordet. Om det skjer noe dramatisk i industriparken skal jeg være tilgjenglig for dra ut på produksjonsstedene. Da må jeg følge opp medier eller bistå bedrifter med rådgivning i forhold til informasjon.

Del Del Del