Hans Petter Nyvik er forretningsutvikler ved Inkubator Helgeland AS.

Hjem igjen

29 januar, 2014 8:37 Del Del Del

Hans Petter Nyvik ble ansatt i Inkubator Helgeland AS i mai 2013, etter fire år i Oslo.

Arbeidsoppgavene til Hans Petter går i korthet ut på å jobbe som forretningsutvikler med nyetablering og videreutvikling av bedrifter.

 

Valgte økonomi

– Hva tenkte du om framtida di da du var 15-16 år, og hvilke drømmer hadde du?

– Jeg kan ikke huske at jeg hadde noen konkrete planer i så ung alder. De kom vel senere. I løpet av videregående skole så begynte det imidlertid å peke seg ut en vei. Jeg ville studere økonomi. Tidlig i økonomistudiene fant jeg ut at det var innovasjon, entreprenørskap og forretningsutvikling som virkelig interesserte meg. Det var spesielt forståelse for ulike markeder og vurdering av markedspotensial som fenget meg. I løpet av utdannelsen møtte jeg alt fra fascinerende gründertyper til veletablerte bedrifter, og ble veldig interessert i å lære mer om bedrifter på ulike stadier, forteller Hans Petter.

– I jobben jeg har i dag føler jeg fortsatt på dette. Det engasjerer meg virkelig å få jobbe med alt fra bedrifter på tidlig idéstadie til veletablerte bedrifter innen mange ulike bransjer. Jeg føler meg heldig som får jobbe med noe som virkelig interesserer meg, her hvor jeg aller helst vil bo.

 

Variert og utfordrende

– Jeg trives med de utfordringene jeg får. Ingen arbeidsdager er like, og det er stor variasjon i bedriftene og utfordringene jeg jobber med. Det er et meget godt arbeidsmiljø i Inkubator Helgeland, og de andre fem jeg jobber sammen med har mye erfaring og er svært dyktige. Jeg lærer veldig mye her, det er givende å jobbe i et miljø med så mye kompetanse. Jeg har virkelig noe å strekke meg etter!

 

– Jeg blir!

Om framtida så er Hans Petter veldig klar:

– Planen min de siste to årene var å komme meg nordover og nærmere familien min, og når jeg i tillegg lyktes med å få en så givende jobb, så er planen nå rett og slett å bli her. Jeg har i tillegg vært 10 år borte fra den vakre helgelandsnaturen og savnet den, så den vil jeg benytte meg aktivt av. Jeg må ta igjen det tapte, smiler Hans Petter. Han er muligens litt arvelig belastet i forhold til å jobbe med industri.

– Min far jobbet i Energisentralen i Mo Industripark AS, og min farfar jobbet i Skorovass Gruber i Nord-Trøndelag. Jeg har vært en del i Skorovass i oppveksten, og er fascinert av å se i hvilken grad gruvedrift var med på å forme et moderne samfunn langt til fjells. Jeg føler i dag at industrien er så betydningsfull for lokalsamfunnet at det blir ekstra givende å jobbe med den. Ikke minst fordi det er et samfunn man bryr seg om. Jeg gleder meg til å bli bedre kjent med industrien i Rana og på Helgeland, avslutter Hans Petter Nyvik

 

Kort om Hans Petter Nyvik

Navn: Hans Petter Nyvik

Alder: 29 år

Bedrift: Inkubator Helgeland AS

Hjemsted: Korgen, nå Mo i Rana

Utdannelse:         Siviløkonom fra Handelshøyskolen i Bodø, fordypning i innovasjon og entreprenørskap.

Ferdigutdannet i 2009.

Arbeidserfaring: Fire år i Accenture Management Consulting i Oslo, ansatt i Inkubator Helgeland AS fra mai 2013.

 

Se reportasjen fra MIP Magasin 2014 i pdf-format:

MIPmagasin_HansP.Nyvik

 


Del Del Del