Daglig leder og gründer av IMTAS AS, Johannes Sandhei.

IMTAS-Gründeren

28 januar, 2014 10:13 Del Del Del

Johannes Sandhei startet egen bedrift i 2007 og var da eneste ansatt. I dag jobber det 52 personer under han. – Er man interessert nok så får man det til, sier han.

Det var i 2006 at Johannes Sandhei begynte å tenke på å starte opp en egen bedrift. Etter å ha jobbet som industrimekaniker i noen år, følte han at det var noe som manglet eller kunne bli bedre.

– Jeg så et behov hos kundene som jeg mente jeg kunne dekke. Jeg opprettet derfor selskapet Industri og Maskinteknikk AS, som i dag er IMTAS AS, sier han.

Det første halvåret var Johannes alene, men så ble etterspørselen av tjenester så stor at han måtte ansette flere. I dag er det 52 ansatte i bedriften og syv innleide. Johannes jobbet ute i bedriftene frem til i 2009 og har siden vært travelt opptatt med blant annet møtevirksomhet, anbudsarbeid og kundekontakt.

– Det beste med jobben min er at jeg styrer mye av min egen hverdag. Jeg trives best når folk rundt meg er positiv og at vi sammen klarer å skape noe, sier han.

Den unge gründeren har hele veien vært klar på å satse på lokal arbeidskraft.

– Vi ønsker å rekruttere nye unge ranværinger, og satser på lokal arbeidskraft. Utenlandske arbeidere tar vi kun inn for å ta toppene, understreker Johannes.

 

Trigges av utfordringer

Arbeidsmiljøet i bedriften er svært bra, og Johannes har planer om å gjøre det enda bedre.

– Jeg vil bygge bedriften videre slik at arbeidsplassen blir tryggere og mer solid for mine ansatte.  I Ranasamfunnet er det viktig at vi blir gode sammen, slik at vi klarer å leve sammen samtidig som vi sørger for at industrien i Rana klarer å utvikle seg videre, understreker han.

Utfordringer får bedriften stadig mer av, noe Johannes ønsker velkommen.

– Vi har fått mye mer administrasjonsarbeid og merker at det hele tiden er skjerpet konkurranse. Det ser vi på som positivt, for da må vi skjerpe oss på flere hold for å bli enda mer konkurransedyktige. Jeg blir trigget av en viss grad av utfordringer, og det er sunt, sier han.

Johannes har alltid vært interessert i yrkesfag og drømte om å få seg en utdannelse og fast jobb. Valg av utdannelse har han aldri angret på.

– Jeg valgte rett utdanning som ung fordi jeg driver med det jeg liker og interesserer meg for.  Selv om jeg i dag ikke er mye ute i felten og jobber tar jeg med meg erfaringene mine inn i arbeidet jeg gjør nå. Det er viktig å være praktisk anlagt og ha en yrkesfaglig bakgrunn i bunn. Selv føler jeg at jeg hadde høy faglig kompetanse da jeg jobbet praktisk ute på oppdragene. Personlig kunne jeg aldri gått allmennfag fordi jeg er svært praktisk av meg. Om man er interessert nok så får man det til, sier Johannes Sandhei.

 

IMTAS-gründer Johannes Sandhei.

IMTAS-gründer Johannes Sandhei.

Kort om Johannes Sandhei

Navn: Johannes Sandhei

Alder: 34 år

Bedrift: IMTAS AS, daglig leder

Hjemsted: Båsmoen

Utdannelse: Grunnkurs mekaniske fag, VK1

elektromekaniske fag. Fagbrev Industrimekaniker

Arbeidserfaring: Miras Multimaskin AS fra 1997-2001. Mo Mekaniske Verksted AS fra 2001-2006. IMTAS AS siden 2007

 

Se reportasjen fra MIP Magasin 2014 i pdf-format:

MIPmagasin_JohannesSandhei

 

 

Del Del Del