Rolf-Arne Hanssen (t.v) og Eirik Bjørkmo er klare til Celsastafetten, 30. mai.

Inviterer bedrifter og idrettslag til stafett

30 April, 2015 15:27 Del Del Del

Rolf-Arne Hanssen (t.v) og Eirik Bjørkmo er klare til Celsastafetten, 30. mai.

 

Bedriftsidrettslagene ved Celsa Armeringsstål AS og Helgeland Sparebank AS inviterer til stafett i Klokkerhagen. De utfordrer andre bedrifter til å prøve å slå de på målstreken!

Celsastafetten er et samarbeidsprosjekt mellom Celsa Armeringsstål AS BIL og Helgeland Sparebank AS BIL. Ideen har sitt utspring over en lunsj, som Rolf-Arne Hanssen og Eirik Bjørkmo hadde i kantina for en tid tilbake. Siden har det tatt av!

– Vi snakket om at det var lite løp og stafetter i nærmiljøet. Tidligere hadde vi både Optimisten, Rana-karusellen og NRK-stafetten, men nå har vi ikke mange løp igjen i Rana – i hvert fall ingen stafetter for bedriftslag. Dette var noe både Erik og jeg hadde tenkt på hver for oss, så vi bestemte oss for å gjøre noe med det, sier Rolf-Arne og fortsetter:

– Med den økende løpsinteressen, tror vi nå tiden igjen er moden for å få i gang ett arrangement som dette. Vi trenger ett slikt arrangement i Mo i Rana, og det er fantastisk og kunne arrangere en slik stafett i ett så flott anlegg som Klokkerhagen er.

Dermed heiv de seg rundt og fikk Helgeland Sparebank med seg på laget. Nå er det meste i boks og det er klart for deltakere å melde seg på.

 

Etapper som alle kan gjennomføre

Celsastafetten går av stabelen, lørdag 30.mai klokken 12.00. Startstreken er ved Gulbygget i Mo Industripark og målområdet er ved Revelneset, hvor også premieutdelingen vil finne sted.

– Det vil bli åtte etapper hvor snittlengden er 1,6km. Korteste etappe er 0,9km og lengste 2km. Total lengde på stafetten er omlag 12,8 km. Vi har delt det slik fordi vi ønsker at det skal være etapper som alle kan gjennomføre, sier Eirik.

Vennelag, bedriftslag og idrettslag kan melde seg på. I tillegg vil det være mulig å løpe individuelt hele løypa. Klasseinndelingen i stafetten er delt inn i mix-lag, kvinner, menn, bedriftsidrettslag og individuelle løp.

 

Hevder seg uslåelig

Bedriftsidrettslagene til Celsa og Helgeland Sparebank opplever begge en økt oppslutning rundt mosjonering i form av løping. Begge bedriftsidrettslagene har i en årrekke vært representert med lag i Holmenkollstafetten som går av stabelen i begynnelsen av mai. Dette har vært svært populært blant lagenes medlemmer.

– Vi har stilt lag i Holmenkollstafetten i Oslo hvert år siden slutten av nittitallet. Vi har sett at mange motiveres litt ekstra til å mosjonere hele året ved å ha noen milepæler å se frem til, men ikke alle har anledning til å reise til Oslo for å delta på stafett. Når vi nå skal arrangere et løp i Mo i Rana, regner vi med å stille fire-fem lag fra Celsa. Vi vil gå så langt som å hevde at vi er det sprekeste bedriftsidrettslaget i kommunen. Andre bedrifter må gjerne utfordre oss, men vi vil bli veldig overrasket dersom noen slår oss, ler Eirik og Rolf-Arne.

Celsa BIL og Helgeland Sparebank BIL har fått med seg Bossmo&Ytteren skigruppe på laget, som vil stå for selve gjennomføringen av arrangementet.

– Vi vet at B&Y skigruppe har en solid arrangørstab som kan sørge for en god sportslig gjennomføring av arrangementet, og i tillegg har de alt av utstyr som trengs i forbindelse med tidtaking og speakertjeneste. Dette er første året Celsastafetten arrangeres, men målet er å etablere dette som et fast arrangement hvert år. Vi ønsker å få til et godt arrangement og håper selvsagt på god oppslutning fra bedriftene i Rana og omegn, smiler de to entusiastiske arrangørene.

Her er løypeoversikten i Klokkerhagen.

 

Påmeldingsfristen er satt til fredag 22.mai og kan gjøres via dette skjemaet: https://no.surveymonkey.com/s/MZ8Q2SY, eller på epost:

Arrangementet ligger også ute på Facebook. Søk på Celsastafetten eller gå inn her: www.facebook.com\celsastafetten

 

Les artikkelen i pdf-format:

GSnr3_2015side15

Del Del Del