Julehilsen fra Arve Ulriksen

22 desember, 2021 15:09 Del Del Del

Året som har gått har vært begivenhetsrikt. Avinor setter nå i gang med å bygge Mo i Rana Lufthavn Fagerlia. I juli ringte bjellene i selveste New York Stock Exchange for Freyr Battery. Dette kan bli mye større enn det mange ser for seg. Hvis Freyr, Mo Industripark AS, forsknings-, utviklings- og vekstmiljøene på Mo lykkes med arbeidet med å utvikle verdikjedene inn mot battericelleproduksjon vil ringvirkningene av Freyrs etablering bli store. I løpet av året som har gått har vi allerede merket stor pågang fra aktører som ønsker å etablere seg her.

Flyplass og batterifabrikk er langt fra det eneste som har skjedd det siste året. Det bobler over av initiativ og vilje til å skape i regionen. Hydrogenplaner i Mosjøen, planer om produksjon av havvindmøller i Nesna og investeringene i nytt lakseslakteri på Lovund, er alle symboler på et Helgeland i vekst. Åpning av Vitensenter Nordland i Mo i Rana. Spennende byutviklingsprosjekter. Flere nye steder for god mat og drikke.

Mens jeg skriver dette har Dagens Næringslivs helgebilag D2 akkurat kommet med en stor artikkel om restauranten Til Elise Fra Marius i Utskarpen: «Ikke visste vi at et av de beste måltidene vi har fått i Norge skulle inntas på en liten gård utenfor Mo i Rana.»

Nei, hvem skulle visst! Men her er vi. Noe har absolutt skjedd de siste årene, og framover vil resten av verden i enda større grad få øynene opp for vårt industrisamfunn omgitt av verdens vakreste natur. Vi bor i en region med enorme muligheter for ny industri, nye innbyggere og nytt næringsliv. Går man rundt i byen kan man høre stadig flere ulike språk fra hele verden.

Mo Industripark AS har en visjon om å være en grønn industripark i verdensklasse. Rana kommune har visjonen om å være Norges grønne industrihovedstad. Dette er ikke bare luftige ord. Det er overbyggingen på forpliktende strategier for å løse klimakrisen, og for å tiltrekke oss nye mennesker.

For ikke bare skal vi bygge opp ny industri i et område med god tilgang på rimelig fornybar kraft og høy industriell kompetanse. Vi skal også tilby unge mennesker muligheten til å være med på det grønne skiftet. Vi kan tilby et mangfold av spennende og gode jobber. Og vi kan tilby en dypere mening gjennom å bygge industri som er nødvendig for å løse klimakrisen.

Mo Industripark AS ønsker å være en drivkraft for videre vekst, utvikling og optimisme også i 2022. Vi setter stor pris på samarbeidet med næringslivet, ansatte og samarbeidspartnere i året som har vært. Og vi ser fram til nye gode øyeblikk i året som kommer.

Fra alle oss i Mo Industripark AS,

God jul! Og godt nytt år!

 

Arve Ulriksen

Adm.dir. Mo Industripark AS

Del Del Del